Hunden med järnkoll!

Postad: 28 juni, 2013 klockan 11:46
Författare: Gunilla Lundbom

Vi har väldigt hög halt av järn i vårt dricksvatten. Det ger en otäck bismak och rostiga tånaglar. När vi flyttade hit, vägrade vår hund Kajsa att dricka vattnet. Hos vår bussige granne, Ragnar, fick vi hämta gott vatten. Från verkstaden fick vi salttabletter att hälla i en behållare, där vattnet rinner igenom på väg till kranarna. Efter en kort tid smakade vattnet bra och Kajsa drack av det. Häromdagen vägrade hon att dricka och vi gick ut i jordkällaren och kollade tabletterna – jodå, dom var slut! Vi behöver alltså ingen mätare, Kajsa talar om när det är dags att fylla på saltet!
kajsa

 

En afton vid Östebosjön: B och hunden Kajsa, hon som älskar rent vatten.

Häromdagen gled en norsk motorbåt in i slussen. Mannen, som var från Elverum, kisade på mig och sa: -Dig känner jag igen! Oj, tänkte jag, vad har jag nu gjort? Bra/dåligt, förr/nyss?

-Jo, det var i Gustavsfors 2006! Du var slussvakt där! Milda makter, är det all fiskolja som gör att norrmän har så gott minne!? Berndt, som manövrerat Strömmens sluss i 26 år, blir också säkert evigt hågkommen, då han kunde ordet för ”lingon” på Elverumsdialekt!  Det är sånt som går hem! Gick in på vädersajten yr.no, för att kunna kolla vädret via datorn varje dag. Slog in Snäcke i sökrutan, men norrmännen ”fand inga steder”, men knappade jag in Ryr och Köpmannebro, jo, då är det ”ett befolket sted”. Gillar inte att Snäcke blir så negligerat i väderkretsar!

Service – det är nyckelordet för oss slussbetjänter. En kanotkille från Belgien, bad att få    låna B:s surfplatta. Killen knappade in något i hemlandet och sträckte händerna mot skyn: han hade kollat sina fina avgångsbetyg från Högskolan!

rensa portPå fredagarna städar man – det vet ju alla. Vi rensar portarna från skräp. Grenar och gräs sätter sig på portkanten, som då inte sluter tätt, utan läcker i kaskader.  Vi är sparsamma med vattnet, vi vill ju inte tömma Ånimmen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Många tror kanske att vi här ute i glesbygden ligger efter vad det gäller mode och inredning? Icke! Det finns massor med chabby chic här!

byggnadfina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*