Små grodorna….

Postad: 24 juni, 2013 klockan 14:58
Författare: Gunilla Lundbom

Precis när jag laddat upp första avsnittet av bloggen, kraschade min dator. -Jag orkar inte med att jobba med 14.700 bilder, gnällde den. -Åhå, sa jag förstående och anställde en hårddisk, att ta hand om bilderna från fyra långresor med husbilen. Nu verkar datorn pigg igen. -Kom igen, surrar den när jag öppnar locket. -Vem hinner först till Facebook!?

Midsommargäster i slussen

Midsommargäster i slussen

Midsommarhelgen var lugn – åtminstone på slussfronten. -Bra, tänkte jag, att folk låter bilar och båtar vara oanvända, när sillen och jordgubbarna har sköljts ner med diverse  immande drycker. Livat värre var det i slott och kojor runt slusshuset. Grodorna och poängpromenad höll igång festfirarna, helan går och skratt ekade runt vikarna. Rökpauser och glassköp hos oss blev välkomna pauser för husmödrar att hinna fylla diskmaskinerna.

Vi har haft några häftiga bamsebåtar igenom slussen och som motvikt ett par gäng med kanoter.

F.d. polisbåt som gått på floden Rhen.

F.d. polisbåt som gått på floden Rhen.

 

Tänkte tillbaka på mitt första slussjobb i Gustavsfors, för sju år sedan. Helt okunnig om processen stod jag i god tid vid manöverskåpet och väntade på att reparatörerna skulle komma klockan nio och lära mig hur jag skulle hantera luckor och portar. Fem minuter i nio gled en båt fram till övre väntbryggan. -Jisses, en båt! Jag kan inte slussa och av reparatörerna syntes inte en skymt! Fjärilar i magen!

Gick bort till båten och berättade som det var. Föraren skulle till Åmål samma dag och hade bråttom. -Ähum, dom kommer snart, sa jag och ringde kontoret. Ingen visste var gubbarna höll hus, de trodde väl inte att det skulle komma nån båt första öppetdagen. Kjell på cafeét var van slussare och fick hjälpa mig att få båten igenom. Reparatörerna dök snart upp, de hade fått rycka in och fixa nåt krångel vid en annan sluss. Allt slutade lyckligt.

Ni som läser detta: skvallra inte för Benny, han skulle bli jättearg om han visste…..

Porlande musik för slussvaktens goda nattsömn.

Porlande musik för slussvaktens goda nattsömn.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*