Att plantera ett elskåp

Postad: 9 juli, 2013 klockan 23:46
Författare: Gunilla Lundbom

Visst vet ni hur det går till att plantera? Man gräver ett hål i jorden, sätter ner en växt och skyfflar dit jorden igen och trampar till. Idag har jag, för första gången i mitt liv, sett en man plantera ett elskåp! Han grävde ett hål, satte ner elskåpet, skyfflade dit jord och trampade till. Väntar han sig att det ska bära frukt till hösten? Bli nya små elskåp? Ta el-sticklingar?
Nej, han hade gjort den långa resan från Göteborg till metropolen Snäcke för att förankra ett elskåp som nån annan elskåpsamatör bara placerat sisådär slarvigt! Elkillen hade bara betalkort, så tyvärr kunde han inte köpa glass – men vem bryr sig, när jag fick vara med om en så unik händelse!
elskåp
Elmontören mycket nöjd med sitt trädgårdsarbete.

En hektisk eftermiddag strejkade landsvägsbron. Det värsta som kan hända! Slussen kan vi manövrera för hand om det t.ex. skulle bli strömavbrott. Men bron – nej, då måste vi ringa BUS-pojkarna (Broservice och underhåll). En båtfarare och jag tryckte på vägbommen, som vägrade gå ner, medan B tryckte på knappen. Antagligen förvärrade vi det hela, för sen gick det inte att få upp bommen! Bilister fick köra mot rött och ta en sväng över vår gräsmatta. Men sen kom en stor lastbil och då var det kört, fast tvärtom – det gick inte att köra alls! Dagen efter kom två Bus-pojkar och fick använda alla hjärnceller dom hade för att lösa problemet.
bus-pojkar
Snillen spekulerar – B och BUS-pojkarna betraktar den motsträviga bron.

Efter en artikel i tidningen TTELA har vi nu fått kändisstatus. Folk kommer för att titta och ta på oss. Vi tränar nu på snitsiga namnteckningar, ifall nån skulle be om en autograf. Artikeln har det goda med sig att folk från förr dyker upp, vänner som ansåg mig spårlöst borta. Idag kom t.ex Anita o Janne, som jag umgicks med för 30 år sedan, när Anita och jag födde upp hundar! Ett kärt återseende med kaffe o nybakad pepparkaka! De hade varit gifta i 50 år och var kan man fira det bättre än vid slussen i Snäcke! Jag vill ju inte ställa till med dopceremoni här (flytvästarna skulle ju hindra döpandet), men varför inte en lövad eka där guldbröllopspar kunde slussa uppströms, som en symbol för äktenskapets virvlande känsloströmmar! Får fundera på det…….
inge snack - Snäcke
Janne och Anita – firar lyckan i Snäcke!

inge snack - Snäcke!
Båtar och hundar går tydligen bra ihop!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*