Kanalchef fick sex (….)i Snäcke!

Postad: 24 juli, 2013 klockan 16:27
Författare: Gunilla Lundbom

(märker ni att jag lärde mig skriva säljande rubriker, när jag jobbade som journalist?!)

Chefen skulle komma på visit, vattenkammade stod vi på väntbryggan. Visade honom runt i vårt paradis, fick pluspoäng och hurrarop inom många områden. Jag hade precis sågat och målat den första aktiviteten i vårt nya projekt Barnkanalen och bad förstås Benny att inviga den – en bollkastartavla. Han fick kasta sex bollar innan det blev poäng. Inte så bra, men han svalde förtreten med saft och kakor. Män har den svåraste uppgiften på tavlan, så vi har nu kanske en anmälan till JO hängande över oss. Barn, som lyckas (och det gör dom alltid!) får en leksak. Idag valde ungarna modellera och skapade de mest fantastiska figurer! Konstnärer allihopa!

Chefen fick sex försök på bolltavlan.

 

Elwin gjorde ett häftigt storsjöodjur!

Elwin skapade ett storsjöodjur av modellera!

Maja från Sundsvall, ville ha en sjörövarhatt.

Maja från Sundsvall ville ha en sjörövarhatt.

Berättade för barnen att det TROLIGEN fanns ett storsjöodjur i vattnet söder om slussen och de döpte genast odjuret till Loch Östen! Att det finns en krokodil vid övre bryggan, det är däremot helt sant!

I fredags var det pub på Gästgiveriet. Vi tog vårt ansvar och for dit för att kolla våra båtgästers kvällsvanor. Fick en oförglömlig kväll på altanen.

Slussvakt B axlar ansvaret för båtgästerna och njuter under tiden!

Slussvakt B axlar ansvaret för båtgästerna och njuter under tiden!

De flesta barn och hundar som kommer hit för att slussa, bär flytväst – toppen! Vi hade ett skönt gäng här, där pappan bar flytväst under timmarna de var här och grillade och lekte. Det kallar jag ett gott exempel! Eller var det så att han hade gömt reskassan eller en muskeltrimmer i västen – se där, en ny affärsidé igen!

 

pappan bär stolt sin flytväst - föredöme eller dold muskeltrimmare?

Pappan bär stolt sin flytväst – föredöme eller dold muskeltrimmare?

Planeringen med färdkosten, tycks vara väldigt olika. Vissa båtfarare har bunkrat så vattenlinjen inte syns, medan andra signalerar ICA/SOS vid inloppet. Lånade ut min bil till ett par som behövde förnödenheter. Bra med en 14 år gammal bruksbil, som alla kan köra. Hoppas damen stod ut med hundhår, begagnade tuggummin och gruslass!

Åh, dessa fantastiska farkoster!

Duktig kanot-hund!

Duktig kanot-hund!

Visst är det barnen som bestämmer på båten!

Visst är det barnen som bestämmer på båten!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*