Livat i holken!

Postad: 4 juli, 2013 klockan 12:37
Författare: Gunilla Lundbom

Ni kanske tror att det är stilla och trist ute på vischan i Snäcke?
Icke, sa Nicke, här är det livat i holken! I lördags smörjde vi kråset på Dalslands Gästgiveri. Grillkväll – ni vet hur det är: man äter tills magen är sprickfärdig… sen äter man lite till! En trubadur (Ove Holmström) lirade så skönt att cola, öl och vin porlade i tre-takt ner i kroppen. Efter maten drog han igång allsång och frågesport, varvid krig utbröt mellan laget Slussen och laget Östra Ånimmen. Frågar ni mig, så vann Slussen överlägset! Vi medförde gäster från Göteborg och de hade sällan upplevt ett så´nt hålligång! Synd att dom inte fick uppleva de vanliga, hetsande bonnaktiviterna: kobingo och traktorrally!
På söndag fyllde vi på med våfflor i Salebo sockenstuga, som har de generösa öppettiderna 15-20, alla dagar. Och i kväll bjuder Torbjörn Carlsson in till musikfest på Käppenäs, visserligen utomlands, d.v.s. i Åmåls kommun!
Ånimmen, natt
Utsikt över Ånimmen från verandan på Gästgiveriet.

B, som är alldeles nybakad som slussvakt, börjar nu bli varm i kläderna. Jag låtsas börja städa när det kommer en båt, så han ska få klara sig själv. Naturligtvis står jag och kikar bakom gardinen – men jag har aldrig behövt att ingripa. Målet är att jag ska kunna ta en ledig dag och åka till Göteborg den 27 juli och se Zlatan tvåla till Barcelona!
B slår alla rekord i glassförsäljning, tack vare hans egna, unika metod: han släpper inte ut folk ur slussen, innan dom har köpt glass!
båt i sluss

Vår företrädare Christina, har verkligen månat om trädgården. Det blommar så vackert överallt. Just nu slänger en klätterros röda kaskader på väggen till jordkällaren, bara den är värt ett besök här. Vi har hittat vrakved i form av en ”urfiskmumie”, den finns också att beskåda i trädgården.
Urfisk
En typisk ”urfiskmumie”.
ros

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*