Ånimmagi

Postad: 22 augusti, 2013 klockan 12:07
Författare: Gunilla Lundbom

När vi gjort en kvällstur med bilen och återvänder till Snäcke och möter Ånimmen – ja, då blir vi saliga! Sjön är så vidunderligt vacker och skiftar färg och personlighet varje gång, varje ögonkast, varje kväll. En gång for ett uttryck genom min hjärna: Ånimmagi! Ånimmen är magisk! Ser en syn, där en mängd båtar far ut på sjön, sätter ut tio lågande marschaller per person och sen bara glider omkring……..kanske nästa år!

Visst är Ånimmen en helt magisk sjö! Foto: Jimi Jensen

Visst är Ånimmen en helt magisk sjö! Foto: Jimi Jensen

kajakthé

Himmelskt thé!

På sommarens enda ruggiga dag, ville två kajakpaddlare bli slussade. De frös. –Sä..sä..säljer ni annat än glass? hackade de fram. -Nej, men jag kan fixa varsin kopp thé med honung, erbjöd jag. De drack och njöt och förmodligen smakade det himmelskt. De tackade nej till varm dusch och en natt i vårt gästrum. Kajakfolk är ett tufft släkte!

 

Visst går det fint att ha med fyra hundar på cykelsemester!

Kul med fyra hundar på cykelsemester!

Tänk, så många spännande människor som har passerat Snäcke i sommar! Deras reseberättelser skulle kunna fylla en bok! Förutom norrmän och tyskar, som är på jakt efter ”ein lite schtuga vid vatten”, har många cyklister rastat hos oss. En dag såg jag ett par fixa lunch vid kanalkanten. De cyklade Vänern runt, dragandes på varsin cykelkärra med fyra hundar! Tur de hade Jack russel och inte St Bernhard! (Då kanske de själva kunde blivit dragna i kärra!)

 

 

 

 

matlåda

Sund matlåda!

Vi har gott om fåglar i Snäcke: hojtande lommar, skrakar, mäktiga hägrar och häromdagen trodde jag att vi fått en förrymd kanariefågelfarm på halsen. Det var alldeles gult vid fikamöbeln! När jag kom närmare, såg jag att det var ju bara fyra broarbetare som hade kafferast! Kollade deras matlådor, grovt bröd, frukt, Loka – nej, det var ingen som behövde en föreläsning om nyttig kost.

Som en skock kanariefåglar satt de där!

Som en skock kanariefåglar satt de där!

Vad gör vi med de dagliga 8,5 arbetstimmarna, då det inte ska slussas? Jo, vi har satt igång aktiviteter inför nästa års tävling: ”Kanalens Vackraste Hus”. (Hoppas det blir en sån). Jag har slussat vid 18:e i tre somrar och hört folk utbrista över det gulliga torpet, som ägaren Jerker håller i topptrim. Vi ska ge honom en match! Vi skissar och sågar och målar dagarna i ända! Jag har fått en rymdoverall för att skona arbetskläderna och kan skrämma slag på vem som helst. B slipar och borrar och peppar. Vi beundrar husgaveln varje kväll. I nästa inlägg kommer ni att få se det färdiga resultatet!! Håll ut!

visst är jag en förskräckande syn!

Visst är jag en förskräckande syn!

tur vi fått en ställning av verkstaden!

Tur att vi fått en ställning av verkstaden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*