Cafécoach

Postad: 30 augusti, 2013 klockan 10:13
Författare: Gunilla Lundbom

B har i sommar visat sig var en väldigt talangfull slussvakt, men en slagsida hos honom vill inte riktigt komma i balans – han gillar inte att fika. Jag har nu lagt upp ett coachingprogram för att fullända hans karaktär: att få honom att gilla mysstunder på en caféstol. När jag reser i ut-och inland får jag dom bästa insikterna från utsikten på ett café! B dricker inte kaffe, så där är det kört, men ett glas hemkokt saft med nå´t smarrigt…jo, det borde gå. Ett steg i programmet innebär att jag ordnat flera fikaplatser i vår stora trädgård. Häromdagen invigde vi den senaste, den uppe på jordkällaren. Två stolar och en antik kamin gav den rätta känslan och utsikten var fin, vi såg bägge väntbryggorna. Vi är på rätt väg – han satt kvar en lång stund!

På jordkällaren fanns förr en lanthandel!

På jordkällaren fanns förr en lanthandel!  Foto: Eivor Nylund

-Här ser ni ett minne som är intakt! Årtal, namn och fakta - allt finns på "hårddisken!"

-Här finns ett minne som är intakt! Årtal, namn och fakta – allt finns på ”hårddisken!”

Häromkvällen besökte vi Berndt, slussvakt på Strömmens sluss. Han har jobbat där i 24 år och är vida känd för sin berättarförmåga. Otaliga båtfarare har i sommar sagt:    -Vi ska upp och hälsa på Berndt! Vid Strömmen är allt pedantiskt skött: kugghjul, muttrar, hus och trädgård. I sitt yrkesliv arbetade han bl.a. i kärnkraftverk och det är som om allt skulle kännas tryggare om Berndt skötte utrustningen där även idag!

 

 

 

 

 

 

 

 

I förra inlägget lovade jag att visa bild på den färdig-stylade husgaveln. Likt ett ”gör om mig”-reportage, visar jag bägge bilderna, före och efter!

visst ser huset lite ledset ut....

Visst ser huset lite ledset ut….

...å va säjer ni nu då?!

…men va säjer ni nu då?!

Liknande före/efter bilder kan jag visa, tack vare B2, som lånat oss gamla foton från slussen. Den gamla bilden verkar vara gjord som vykort (ni vet, det där man skickade till varandra när Posten var centrum i byn) och den nya bilden passade jag på att ta när det låg en gammaldags segelbåt vid östra bryggan.

Snäcke sluss i början på 1900-talet.

Snäcke sluss i början på 1900-talet.

Så här ser det ut idag!

Så här ser det ut idag!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*