Kanot-fläsk!

Postad: 13 augusti, 2013 klockan 15:50
Författare: Gunilla Lundbom
Smulan tuffar ut på Ånimmen.

Smulan tuffar ut på Ånimmen.

Ett gäng svenska, glada och hungriga kanotister slussade upp en dag. Dom skulle till Gästgiveriet och äta lunch. -Vad har dom till Dagens? frågade en av de svultna. -Vi ringer och kollar, sa vi och fick besked: fläsk och bruna bönor. Ett allmänt tjut hördes från gruppen och jag har aldrig sett kanotister ta sig fram så fort! Paddlarna gick som lärkvingar och det blev stora svallvågor efter dom! Smaklig måltid!
Även vi fick slussa den charmiga ångbåten Smulan. Sällskapet i bassängen var fyra norska kajakpaddlare. Två av farkosterna var i trä, otroligt vackra. Hembyggda? Ja, sa norrmannen, ”självbyggt är välbyggt”!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Ska Zlatan och Cruise va med, så vill jag va med, sa Björn med vackert leende.

-Ska Zlatan och Cruise va med, så vill jag va med, sa Björn med vackert leende.

Jag har satt mig i klistret. Sedan jag skrev om Tom och Zlatan, vill många män vara med på bloggen. T.ex. Björn från Göteborg. Visst, Björn, en bild på dig, ätandes glass i Snäcke, gör bloggen mer läsvärd! Göteborgaren var så förtjust i gästgiveriet att han funderade på att lägga en konferens med sitt företag där. -Då kan jag föreläsa, sa jag. -Vad har du för ämnen, frågade Björn, aningen skeptisk. -Sätt vilken rubrik du vill, så pratar jag om det, sa jag generöst. Han åkte iväg utan att ha bokat in mig. Han ringer nog snart.

 

B visar att han gärna äter vegetariskt!

B visar att han gärna äter vegetariskt!

Nu när båttrafiken glesnat, har B återgått till sin käraste leksak: flistuggen! Han röjer, matar in kvistar och ut kommer små pellets, som är bra att använda som täckbark. B tar sig en tugga löv, när han inte hinner in för att äta!

Vi har en granne tvärs över viken, B2, som är född och uppvuxen i slussvaktarbostaden. När han märkte vårt intresse för Snäckes historia, visade han oss gamla bilder från trakten. Jag fotade av dem, skrev ut förstoringar, som vi monterade på en stor inglasad skiva. När vi skruvat upp den vid bassängen, har folk vallfärdat hit för att titta och känna igen. -Åh, där är morfars stuga och Axels bil och ….

Bilder från första hälften av 1900-talet.

Bilder från första hälften av 1900-talet.

För att placera Snäcke på värlskartan har vi också spettat ner en stolpe med vägskyltar, ex Vartsomhelst 13 km, Berndt 11 km och Ingenstans 0 km. Längst ner sitter skylten Kina, som man kan vrida efter egen smak (vem vet egentligen var Kina ligger, när man står i Snäcke?!)

Man kan komma vartsomhelst om man utgår från Snäcke!

Man kan komma vartsomhelst om man utgår från Snäcke!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*