Tom Cruise i Snäcke!

Postad: 5 augusti, 2013 klockan 22:29
Författare: Gunilla Lundbom

Jag öppnade porten, kikade ut – en motorbåt på väg in. Men….på däck står nån jag känner igen! Milda makter, det är ju Tom Cruise! Och jag som inte har klistrat på lösögonfransarna! Tänk om han behöver en slussvakt i huvudrollen i sin nästa film! Attans!
Neeeej, nu ser jag – det är inte Tom, det är Körven! Han och polarna Börje och Tore glider in i slussen, solbrända och uppspelta. Gymmet där killarna tränar, har tjänat grova pengar i vinter! Hårt arbete ger resultat!

Tre tuffa killar på väg upp i Ånimmen.

Tre tuffa killar på väg upp i Ånimmen.

I Vilda Västern går männen omkring med pistol vid höften, redo att skjuta fiender. Här i Vilda Snäcke går männen med borrmaskin i höfthöjd, beredd att hjälpa till om de möter någon som har en skruv lös! Vi hann inte mer än säga att vi ville flytta brevlådorna, som var uppsatta på slussbostaden, förrän Buffalo Ragnar och Hopalong Claes osäkrade sin maskiner och på en timme hade de slagit ner stolpar, spikat brädor och flyttat lådorna. I Snäcke finns handlingskraftiga män!

Hopalong Claes med full utrustning för att hjälpa behövande slussvakter!

Hopalong Claes med full utrustning för att hjälpa behövande slussvakter!

Nu, när det blir en och annan paus mellan slussningarna, har jag målat jordkällaren. Ovanpå källaren stod förr ett hus, som var lanthandel! Väggen passade bra för en välkomsthälsning för båtar söderifrån.

Och för att augustigästerna inte ska mötas av vissna sommarblommor, har vi köpt urnor och nya blommor i höstfärger. Jag lekte Ernst och med en svamp gned jag på oljefärg, för att urnorna ska se gamla och äkta ut. Fick förstås en massa färg på armarna, så nu ser jag också gammal och äkta ut!

Peter hjälper till med textningen.

Peter hjälper till med textningen.

 

Välkomna, alla båtfarare!

Välkomna, alla båtfarare!

Få se nu, vad skulle Ernst ha gjort?

Få se nu, vad skulle Ernst ha gjort?Härliga höstfärger!

Härliga sensommarfärger!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*