Glass åt Ester!

Postad: 28 juli, 2014 klockan 18:35
Författare: Gunilla Lundbom

Ofta har vi besök av Ester. Hon vill ha glass. En Lilla Anna, isglass med apelsinsmak. Husse köper en glass åt sig och en åt Ester. Sen sätter dom sig vid bordet och äter, länge och njutningsfullt. Tuffaste dagarna i Snäcke är onsdag och timmarna före klockan 4 på torsdag. En enda lång väntan på glassleverans, efter det att glassen tagit slut på tisdag. Inte riktigt slut, vi har ofta två pinnar isglass kvar. Ifall Ester kommer.

Borderterriern Ester och husse tar glasspaus.

Borderterriern Ester och husse tar glasspaus.

 

En fin dikt för kanalfararna.

En fin dikt för kanalfararna.

 

B hjälper liten besökare med glassiga fingrar.

B hjälper liten besökare med glassiga fingrar.

Vi testade att trycka upp tröjor och kepsar med vår slogan: ”inge´snack-Snäcke!”. Först fixa kläder, sen kanske bilda en klubb? Fotboll? Hunddressyr? Snäcke Family? Allt är slutsålt, så folk behöver tydligen inte veta vad de kastar sig in i! En man skulle ha tröja o keps på jobbet – i Iran! Många med rötterna i Snäcke ville stolt visa sitt ursprung.  David ”Totten” Andersson, en av 13 syskon, några födda på udden Totten och några uppe vid landsvägen, ville förstås ha en uppsättning. En äkta snäcke-bo? Nej, sa nån, hans hus ligger i Kilarne, gränsen går vid…… Jag anande en konflikt, en gränsstrid, ett nytt missnöjesparti. Här gäller det att gjuta olja på vågorna (inte så miljövänligt) och fixa så att alla känner sig som bröder och systrar. Ordna kräftskiva? Brännboll? Vattenpolo? Få alla att bli utmattade i The Ånimmen Triatlon? Ringer Stoltenberg eller Eliasson och kollar vad de tycker.

David Andersson gör reklam för Snäcke.

David Andersson gör reklam för Snäcke.

Som vanligt håller vi på att putsa på Paradiset, när vi inte har glass-eller slussbåtar i sikte. B har högtryckstvättat bryggorna i tre dagar och när vi fick gäster från Göteborg (de hade tänkt sig semestervila) stängde vi in karlarna i bassängen, där dom fick rensa ogräs på slussväggarna. Vi hörde inget  ”vi kommer igen” när dom åkte.

B varken hör eller ser när han får gå loss på bryggorna.

B varken hör eller ser när han får gå loss på bryggorna.

Mats och Fredrik rensar ogräs i bassängen.

Mats och Fredrik rensar ogräs i bassängen.

Så till det viktigaste: våra slussande gäster!

hunden ligger tryggt, medan matte med älgkepsen slussar.

Hunden ligger tryggt, medan matte med älgkepsen sköter tampen.

 

Det gäller att förtöja kanoterna ordentligt.

Det gäller att förtöja kanoterna ordentligt.

 

här behövs ingen terminal, vi har blixtsnabb överföring av pengar!

Här behövs ingen terminal, vi har blixtsnabb överföring av pengar!

 

Båtarna tryggt förtöjda vid Gästgiveriet.

Båtarna tryggt förtöjda vid Gästgiveriet.

Sooo schööön! ropar svensk båtfarare till tysk segelbåt.

Sooo schööön! ropar svensk båtfarare till tysk segelbåt.

 

Gärna en paus med glass, flaggspel, korsord och prat.

Gärna en paus med glass, flaggspel, korsord och prat.

 

Många vill fota barnen vid Draken.

Många vill fota barnen vid Draken.

 

Ett glatt gäng kvällsslussar efter en härlig pubkväll på Gästgiveriet.

Ett glatt gäng kvällsslussar efter en härlig pubkväll på Gästgiveriet.

 

På väg hem i fackelsken, tack och gonatt!

 

 1. BatongAmanda säger:

  Får nog ta en sväng till Snäcke om man skall få nån glass kanske Ester delar med sej? Här håller värmen i och sömnen blir sisådär då! Vattnet som annars inte är badbart för norrlänningar borde duga nu(runt 25 grader) då inte ens min svärsonen fryser med alla frivilliga kajakdopp!
  Underbart med dikten till Kanalfararna för inte tala om Zoo’et för det är säkert både Prinsessor och Riddare som bekantar sej med Draken! Slussningen med kanoterna ser spännande ut och skulle varit härligt att se!!! Kram ;D

 2. Bengt Mattsson säger:

  Hej, Gunilla. Vad roligt att det har blivit liv och rörelse vid Snäcke sluss igen. Jag får riktigt hemlängtan när jag läser din blogg fast det är 60 år sedan jag flyttade från Snäcke. Hälsa alla hälsningsberättigade, t ex B2 och Sixten, från mig.

 3. Gunilla Lundbom säger:

  hej Amanda! Vi har sparat en glass till dig också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*