Båtar att hyra

Har du ingen egen båt men ändå vill uppleva känslan som om du hade en. Vi har lösningen! Tänk dig att resa på Dalslands vackra sjöar och kanaler i en alldeles egen båt. Åtminstone en båt som är din egen en vecka eller två.

Båten är utrustad för självhushåll för turer på Dalslands kanal. Dessutom ingår senaste upplagan av båtsportkortet och flytvästar. Båten lämnas ut fulltankad och skall också återlämnas fulltankad.
Personlig utrustning som handdukar, lakan, kuddar, täcken mm får du ta med själv.

Vi har följande båt till uthyrning: Nimbus 2600

Vad krävs för att hyra en båt av oss?
För att allt ska fungera smidigt för dig som hyr båten och för oss som äger båten gäller följande:

  • Nautisk kompetens (minst förarbevis) är ett krav för att kunna hyra båten. Dokumentation krävs.
  • Rökning och husdjur ombord är inte tillåtet.
  • Båten har fullständig utrustning för sex personer, så du behöver bara ha med sängkläder (lakan, täcken, kuddar, påslakan och örngott), handdukar, personlig utrustning samt proviant.
  • Båten hyrs från fredag kl. 15.00 till nästa fredag kl. 10.00. Du lämnar tillbaka båten i samma skick som du hämtat den dvs. fulltankad, och välstädad.
  • Hyr du två veckor i en följd får du 10% rabatt.
  • Efter bokning tecknas ett hyreskontrakt. Vid beställningstillfället betalar du 25 % av hyresbeloppet. Du betalar 25% två månader innan hyrestiden och de resterade 50% en månad innan hyrestiden.
  • Båten är helförsäkrad i Länsförsäkringar. Självrisken är 6 000 kr. Detta belopp deponerar du hos oss då vi lämnar över båten till dig. Du får tillbaka pengarna då du lämnar tillbaka båten – förutsatt att den är i samma skick som vid utlämningen – felfri, välstädad, fulltankad och med samma utrustning som när du hämtade den.
  • I samband med utlämningen går vi tillsammans igenom båtens utrustning och funktion. Detta tar ca en timme. När du återlämnar båten går vi igenom båten igen för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Inspektera båten
Du bör ta dig tid att inspektera båten innan du undertecknar mottagningshandlingen och se till att dina eventuella anmärkningar blir noterade. Du ska också veta att skador på båtar och tvister om självrisker är mycket ovanliga på Dalslands kanal.

Båtvana
Du behöver inte ha skepparexamen men för att kunna framföra de större båtarna krävs ordentliga kunskaper i navigation och tidigare vana vid båtar av samma storleksklass, dokumentation krävs. Om det visar sig att den som hyr båten inte är kapabel att framföra eller sköta båten har företaget där båten lämnades ut rätt att avbryta uthyrningen.
Om du drabbas av motorfel eller fel på annan viktig utrustning ska du ringa båtföretaget där du hämtade båten (framgår av hyreskontraktet).  Smärre skador på rigg, motor, eller elsystem som inte kräver fackmanskunskap, bör du dock i första hand fixa själv.

Villkor
Allmänna villkor för uthyrning av fritidsbåtar (PDF)