• Senaste nytt

  • Nyhetsbrev

    Hålla dig uppdaterad om information och händelser runt kanalen. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Dalslands Kanal AB flyttar sitt kanalkontor

Den 1 januari flyttar kanalbolaget in i ”nya” lokaler. Det är den gamla anrika ”kamrersbostaden” vid Upperuds slusstation som kommer att tjäna som kanalbolagets nya administrativa bas.

Kamrersbostaden har en spännande historia. Den uppfördes på 1860-talet och kom att tjäna som säte för Nils Ericson i samband med hans projektering och byggnation av kanalen. Sedermera var byggnaden under många årtionden bostad och kontor för kanalkamreren. Under lång tid var byggnaden också klareringskontor för kanalbolaget. I början av 1990-talet gjordes en omfattande renovering av bostaden. Därefter har den varit uthyrd under mer än 15 år.
”- Det var när vår senaste hyresgäst flyttade ut i våras och vi stod inför viss renovering och investering i ny uppvärmning vi tog oss en funderare över byggnaden som möjligt kontor säger kanaldirektören Benny Ruus.

Beslutet var inte svårt att ta. Byggnaden ligger alldeles invid kanalen mellan de båda slussarna vid Upperuds slusstation, med en hänförande utsikt över kanal och sjöar. Byggnaden har betydligt större ytor än vårt nuvarande kontor och erbjuder mer flexibilitet än vad vi haft hittills. Avgörande var dock om vi kunde garanteras tillräcklig datakapacitet. När det var säkrat var beslutet i princip redan taget.”

 

Den nya adressen är:

Dalslands Kanal AB
Nils Ericsons väg, Upperud
464 72 HÅVERUD
Tel: 0530-447 50
Fax: 0530-477 55