• Senaste nytt

  • Nyhetsbrev

    Hålla dig uppdaterad om information och händelser runt kanalen. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Kom och prova-på-slussa 26 maj

Sveriges och Norges kanaler håller gemensam slussdag

Har du någon gång funderat över hur det går till att slussa? Kanske tvekar du för att det känns lite skrämmande med stora slussportar och forsande vatten. Lugn, lugn….att slussa och att färdas på kanal med egen båt, det är en upplevelse som går långt utöver det vanliga. Men för dig som skulle vilja prova på innan du bestämt att gå kanalen, och för dig som har frågor om hur du planerar din kanalferie eller vill få inspiration – här kommer ett erbjudande; Söndagen den 26 maj har alla kanaler i Sverige och Norge en gemensam slussdag (nja, i varje fall några timmar). Då finns vi till förfogande för att berätta om kanalferie och slussning. Och så får du möjlighet att slussa.

För Dalslands kanals prova-på-slussning gäller följande;
Du tar vägen förbi Upperuds slusstation, kör ner till gästhamnen (se skylt vid vägkanten) där du kan parkera och promenerar från gästhamnen ett par hundra meter upp till slussen (du ska alltså inte köra ner till slussen – där kommer vi att ha avspärrat). Och du, glöm inte kaffekorgen. Just denna söndag har vi beställt extra bra försommarväder. Då passar det bra att du tar förmiddagskaffet vid slusskanten. Sen berättar vi om kanalen, slussning och hur du bör planera din kanalferie. Visst låter det bra… Och det bästa av allt: Du får prova-på-slussa också – i verkligheten. Jo, det är faktiskt sant.  Mellan 10.00 – 12.00 har vi öppet.

Skulle du vilja prova på nån annan kanal (även om vi inte skulle tro det) i Sverige eller Norge ser du här var de andra kanalerna har öppet.

Välkommen till kanalernas egen slussdag!

DALSLANDS KANAL AB