• Senaste nytt

  • Nyhetsbrev

    Hålla dig uppdaterad om information och händelser runt kanalen. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tack för 2013

Ett kvällsbrev jag sänder från mitt Dal,
Till dig som färdas längs en skön kanal
Det goda sanna, det naturligt höga,
Är vad du ser med själens öga.

Bo Setterlind

 

Bäste kanalfarare!
”När solen skiner – då blir man på gott humör! Så är det nog för de flesta av oss. Då känns livet lättare, vi tar ut svängarna, reser gärna på utflykt och planerar för att i större utsträckning vistas utomhus…”  Dessa rader blev inledningen på vår rapport till kanalbolagets styrelse i oktober.

Seglationssäsongen 2013 blev riktigt bra. I varje fall om vi jämför med de tre-fyra tidigare åren. Det totala antalet slussningar ökade med 21 %, från 30 661 till 37 170. Antalet slussande fritidsbåtar ökade med 25 %.  De svenska båtarna ökade med 20 %, de norska med 43 % och de danska med 16 %. Kanotslussningarna ökade med drygt 25 %. Totalt slussade 2631 fritidsbåtar och 7840 kanoter i eller genom sjösystemet.

Inte nog med detta. I maj byggnadsminnesförklarades delar av Dalslands kanal och i oktober mottog vi priset som Årets Byggnadvårdare.

Vi har haft ett fantastiskt kanal-år! Nu vill vi säga tack – Rune i Mustadfors, Bernt i Strömmen, Annika i Köpmannebro, Gunnar i Långbron och alla vi andra; slussvakter, biträden, reparatörer och administrativ personal. Vi tackar för alla era reseberättelser, glada tillrop, uppskattande och berömmande hälsningar till vår personal.

Vi återkommer i januari 2014. Då berättar vi om båtmässan i Göteborg och Köpenhamn, om planerade projekt. Och sen…sen är det snart dags att sjösätta igen…
Från oss alla till Er alla…
EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR

PS: Fotot är taget vid Upperuds slusstation för några veckor sedan. Just som i Setterlinds strof; Det goda sanna, det naturligt höga,
Är vad du ser med själens öga.