Beställning

För din planering har vi här några saker du kan beställa för att hjälpa dig förbereda dig för din resa på Dalslands kanal!

 

Beställning

  • 0,00 Kr
  • 0,00 Kr

Broschyrer från hela Dalsland

Här kan ni gratis beställa hem mer material och broschyrer från hela Dalsland och förbereda er vistelse här hos oss! (Öppnas i nytt fönster)


Broschyrer

Sjökort (Båtsportkort Dalslands kanal)
SEK 490 exkl. porto

Sjökortet över Dalslands kanal är helt nytt, utgivet 2011, i skala 1:50 000. Geografiskt nät refererat till WGS-84. Det nya sjökortet har kompletterats med landinformation från terrängkartan. Integrerat med sjökortet finns en 20-sidig kanalbeskrivning med information om farleder, internationella symboler, gästhamnar, sevärdheter, service och kanalhistoria. Kanalbeskrivningen finns enbart på svenska. Sjökortet är ett absolut måste förden enskilde båtfararen på Dalslands kanal.

 

Kanotland – för dig som paddlar kanot eller kajak
SEK 170 inkl. porto

Kanotland är en kombinerad kanotkarta och handbok för kanoting i Dalslands kanals sjösystem. Med sina totalt 40 sidor, rikt illustrerade i färg, utgör Kanotland en viktig del för såväl planering före som genomförande av kanotturen. Här får du information om naturvård, lägerplatser, djur och växter, kanotteknik, planering och säkerhet och inte minst 11 kanotuppslag.

Boken är ett måste för den som planerar att paddla i Dalslands kanals sjösystem!

 

Kanalbroschyren
Gratis

Kanalbroschyren – den första ”aptitretaren” och informationsbanken.
En 32-sidig broschyr med aktuell information om Dalslands kanal inför kommande seglationssäsong. Här beskrivs kanalen för båtsport och kanoting samt passagerarbåtstrafik, öppethållandetider, avgifter, landtransporter och praktiska tips inför semesterturen.

Här kan du ladda hem eller bläddra online i årets kanalbroschyr.

Bläddra online
Ladda hem (PDF 6MB)

 

Historisk litteratur

I mitten av 1990-talet gjorde författaren och journalisten Bengt Jägergren en grundläggande studie av Dalslands kanals historia. En mängd fakta kom fram ur olika arkiv, genom studier av tidigare dokumentation och inte minst genom intervjuer av personer med anknytning till kanalen och dess historia. Arbetet resulterade i två böcker; Dalslands kanal – det blåa bandet i Dalslands kanal och Det hände runt Dalslands kanal.
Vid beställning av båda böckerna SEK 500 exkl porto

 

Dalslands kanal – det blåa bandet i Dalslands kanal
SEK 300 exkl. porto

Beskriver planering och byggnation av kanalen, Nils Ericsson, Akvedukten, ekonomi, kanalbolagets bildande, trafiken under olika tidsepoker, båtar, m.m. Lämplig som uppslagsbok eller presentbok.

 

Det hände runt Dalslands kanal
SEK 300 exkl. porto

Beskriver den historiska kopplingen till Trollhätte kanal och Göta älv, fartygstrafik, upprustningsarbeten, hamnar, enskilda platser och orter med kanalanknytning, industrier med kanalanknytning m.m. Lämplig som uppslagsbok eller presentbok.

 

Presentkort

Kontakta Dalslands kanal för närmare information.