• Hitta hit

 • Adress

  STF Vandrarhem Daggdroppen

  Strömstadsvägen 18
  668 31 Ed
  Sverige

  Telefon: 0534-10191, 073-7645562

STF Vandrarhem Daggdroppen

Mycket har berättats om detta gamla hus användning. Under tvåhundra år var det i prästernas ägo. Delvis användes det som bostad åt tjänstefolket, som på den tiden var ganska många, då prästerna själva drev det till prästgården tillhörande jordbruket. För fattiga tiggare stod en del av huset öppet så att de kunde få natthärbärge. Men tiderna förändrades, prästgårdarnas jordbruk arrenderades ut till privatpersoner, man byggde ålderdomshem och den öppna fattigvården fick en mera human inriktning. I och med detta fick även huset ändrad användning.

Den siste fast boende I huset var spelmannen och musikläraren Herman Svensson. Husets rivning blev efter försäljningen 1938 fördröjd, troligen på grund av krigsutbrottet och utgjorde under en tid förläggning för landstormssoldater. 1941 revs huset och flyttades till sin nuvarande tomt, där det stod färdigt att invigas till vandrarhem 1942.

På vandrarhemmet finns tillgång till självhushåll, men även ett litet café – och för den som vill slippa laga frukost erbjuder vi en enklare variant till rimligt pris.

Faciliteter: TV, Video, DVD, tvättstuga, cyklar till de boende, kylskåp I varje rum och naturligtvis glassförsäljning på uteserveringen.