Kanalyran 50 år

En årlig tradition sedan Dalslands kanals 100-årsjubileum 1968

6 juli - 8 juli Melleruds centrum samt Håverud

Kanalyran firar i år 50-årsjubileum. Det kommer att märkas! Vi kommer att behålla nästan allt det vanliga men lägga till en del nya aktiviteter. Dessutom kommer vi under fredag och lördag att ha en betydligt större scen än vanligt på Torget. Därifrån kommer all musik på Torget att spelas. Det kommer också att bli ett stort gemensamt serveringsområde.

Fredag blir det barnunderhållning som vanligt under eftermiddagen. Därefter blir det kopremiering på Torget. Dessutom startar Starke Man-tävlingen i år redan på fredagskvällen. Från 20.00 och framåt som vanligt dans, denna gång till Wahlströms. Vid midnatt stiger HitsDotCom upp på scenen.

Dagen på lördagen blir mycket som vanligt, förutom några nya aktiviteter som kommer att presenteras senare. En nyhet är Smakfesten på parkeringen utanför Närhälsan. Där blir det också musikunderhållning. Givetvis blir det som vanligt loppmarknad på Storgatan i Melleruds IF:s regi.

Framåt kvällen kommer vi att stänga Torget och när vi öppnar igen blir det entrébelagt. Under kvällen kommer vi att bjuda på tre musikinslag, ett kl 20.30 med familjeinriktning, en stor show med hyllning till ett av världens största rockband vid 22-tiden och som avslutning vid midnatt gör Haaks comeback på Kanalyran. På lördagen avslutas också Starke Man-tävlingen och inleds en liknande tävling för kvinnor.

Kanalyrans tredje dag firas sedan några år i Håverud. En dag med mycket varierat innehåll. Finaltävling i Stark Kvinna, barnunderhållning med Teater Mimulus, musik med Katarina Kjörling & Smooth Jazz Quartet med flera, flaskrace i slussbassängen, Akveduktsjoggen och mycket mer. Läs om allt på www.kanalyran.se.

Kontakt