Dalsland Kanot Maraton +, 11 augusti

Välkommen till Nordens största kanottävling och Dalslands stora folkfest. DKM+ är 55 km och paddlas genom fyra av Dalslands vackra och mäktiga sprickdalssjöar. Starten sker vid Baldersnäs och målet är i centrala Bengtsfors.

Välkommen till Dalsland Kanot Maraton+ den 11 augusti 2018

Dalsland är Sveriges sjörikaste landskap och med Dalslands kanal som bas skapas ett helt unikt kanotturismområde som lockar besökare från hela världen. Här kan man paddla i veckor utan att en enda gång behöva lyfta kanoten.

I DKM+ paddlar man 55 kilometer genom fyra av Dalslands vackra och mäktiga sprickdalssjöar som finns i de norra delarna av landskapet. Starten sker i Laxsjön vid Baldersnäs Herrgård och målet är beläget i centrala Bengtsfors.

I målområdet pågår under hela tävlingsdagen och kvällen en rad aktiviteter och arrangemang för både tävlande och publik. 

DKM+ passar lika bra för elitkanotister som motionärer. Det är dessutom en utmaning och ett äventyr man med fördel gör tillsammans. Varför inte göra DKM+ till en rolig utmaning? Utmana andra familjer, par, kompisar, föreningar och företag! Tävlingen körs med antingen enmanskajak, tvåmanskajak eller canadensare.