Dalsland X-Country

Cross Country heter det, men det hade lika gärna kunnat heta ”de tusen sjöarnas lopp”. Ett mountainbikelopp som slingrar sig genom den vackra dalsländska naturen. En utmaning för dig och din vän?

Dalsland X-Country

Dalsland Cross Country har en underbar bansträckning som slingrar sig fram i vacker dalsländsk natur. Längst med vatten, i skog och över ängsmarker. Eftersom Dalsland är ett landskap med variationer ”Ett Sverige i miniatyr” så blir banan också varierande. Loppet körs på större stigar, grusvägar samt lite asfalt.

DXC – Kort bana

Den korta banan är 35 km och avsedd för dig som inte har cyklat så mycket i skogen innan, eller som inte har hunnit träna så mycket, men som ändå vill ha lite utmaning. För det mesta är det grus och asfalt-yta, men även kortare sträckor på stigar.

Korta banans start är kl: 12:00.

DXC – Lång bana

Vi tycker att den långa banan på 60 km är väldigt vacker, vi hoppas ni hinner ta in det. Banan i sig är ganska lättcyklad men den är ganska kuperad så den är ändå utmanande särskilt med tanke på att det är tidigt på säsongen. Den innehåller både snabba nedförsbackar där man kan mata på samt lite trixigare utförspartier. Naturligtvis innehåller banan en hel del utmanande uppförskörning men då inte speciellt tekniskt.

Banan är tuff nog för att eliten skall få något att bita i men amatörer kommer inte att ha några problem med att ta sig an banan.

Start: 11:00.

Mini-DXC för barn

Det finns det även möjlighet för dig som är lite yngre att starta i Dalsland X-Country, det loppes kallas Mini-DXC. Det kommer vara en gemensam start för alla barn, kl 12.10. Alla barn anmäler sig i montern vid startområdet hos Bengtsfors Gymnastikklubb Gymmix och får då en nummerlapp. Det är HELT GRATIS att delta!

Sträckan är 1,7 km för de äldsta barnen, och ca 1 km för de yngre

Klasser

Loppet körs antingen i tvåmannalag eller singel och man kan välja på klasserna Dam, Herr och (Mix); Mini-DXC. Centrala Bengtsfors är tävlingscentrum, där kommer start och mål att ske.

Unna dig en utmaning och en bra start på cykelsäsongen!