Dalsland X-Trail

Välkommen till Dalsland X-Trail (DXT) lördagen den 6 oktober! Dalsland X-Trail är ett terränglopp för löpare som älskar att springa på stigar i skogen! Loppet passar både elit, motionärer och alla andra som gillar att röra på sig.

Välkommen till Dalsland X-Trail lördagen den 6 oktober 2018!
Dalsland X-Trail är ett terränglopp för löpare som älskar att springa på stigar i skogen! Loppet passar både elit, motionärer och  alla andra som gillar att röra på sig. Allt är enkelt, det finns tre längder att välja på och du anmäler dig i klassen herr eller dam. Den långa banan är ca 13 km och innehåller mer höjdmeter och stiglöpning än den korta banan som är ca 9 km lång med enklare löpning och inte lika mycket i skogen. Utmaningen på 22 km är ett varv på vardera banan. 

Banorna

Korta banan – ca 9 km (~140 höjdmeter totalt)
Passar dig som inte är så van vid långa distanser och krångliga stigar. Mycket grusväg första 4 km innan slussarna. Sen blir det stigar i skogen med inslag av stenhällar och rötter. Direkt efter slussarna kommer också en tuff del av banan med många höjdmeter. Banan avslutar med en kortare asfaltsträcka innan man är tillbaka i centrala Bengtsfors och målet.

Långa banan – ca 13 km (~230 höjdmeter totalt)
Passar dig som älskar utmaningar och att springa på härliga stigar i skogen! Grusväg i början och sedan stigar med varierat underlag där vissa partier är tekniska med ojämnt underlag. Avslutningen är densamma som korta banan och efter slussarna så kommer en tuff del av banan med  många höjdmeter innan man är uppe på banans högsta punkt. Banan avslutar med en kortare asfaltsträcka innan man är tillbaka i centrala Bengtsfors och målet.

Utmaningen – ca 22 km (~370 höjdmeter totalt)
Om 13 km känns för kort så är detta alternativet för dig! Först ett varv på långa banan och sedan ett varv på korta. På första varvet utmanas du av en fantastisk stiglöpning och rejält med höjdmeter. Andra varvet börjar mycket lugnare med en längre sträcka på slät grusväg där du kan återhämta dig. Avslutningen där du återigen ska upp från slussarna till banans högsta punkt kräver att du har kräm kvar i benen för att inte vägga totalt. Denna bana är ett riktigt styrkeprov! 

Klasser

Dam singel
Herr Singel
Barnlopp

Anmälan

Anmäl online på hemsidan www.dalslandxt.se. Det går att anmäla sig fram till start, då vid TävlingsCentrum vid EKA-parken i Bengtsfors.

 

Barnens lopp

Start: kl 11.00 (korta banan ca 800m) och ca 11.10 (långa banan, ca 1500m)
Plats: EKA-parken. (Start & mål)

Anmälan: Anmäl er vid BGKs monter i startområdet fr kl 10.30.

Ålder: 
Under 5 år – korta banan
Över 5 år – långa banan. 
Om du vill springa med ditt barn går det givetvis bra.

Koner och markeringar kommer visa banan. Pris för alla som deltar. Det är helt GRATIS att springa. VÄLKOMNA önskar hela Bengtsfors Gymnastikklubb!