Jobba ute i sommar?

Gillar Du att vara ute på sommaren, jobba med människor och kan och vill ta ansvar – då ska Du söka jobb som slussvakt eller slussvaktbiträde hos oss.

Att jobba som slussvakt eller slussvaktbiträde innebär, lite enkelt uttryckt, att man med en sluss förflyttar båtar och kanoter mellan sjöar med nivåskillnader. Den huvudsakliga skillnaden mellan slussvaktens och biträdets jobb är att slussvakten planerar och leder allt jobb vid slussen. Slussvakten sköter också all administration. Som biträde sköter Du slussningen tillsammans med slussvakten.

Men att jobba som slussvakt eller biträde är väldigt mycket mer; här möter Du sommarglada semesterfirare – alla med det gemensamma att man vill ta sig förbi en slusstation i sin båt eller kanot. Du möter människor från när och fjärran, med olika nationaliteter och resmål och din uppgift blir att göra slussandet till en säker, trevlig och minnesvärd upplevelse. I ditt uppdrag fungerar Du samtidigt som ”turistvärd” och informatör, ibland också som ”problemlösare” av olika slag. Kort sagt, Du blir ”ansiktet utåt” och en viktig medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår också att hålla slussområdet välskött och trevligt för besökare att komma till. För många blir jobbet vid slussen nästan som ett beroende – man kommer tillbaka år efter år efter år.

Vad kräver vi av dig?

Vi ställer mycket stora krav på våra medarbetare. Säkerhet och service är två nyckelord. Därför ska du kunna bevisa att du förstår innebörden i dess ord. Men det räcker inte. Eftersom vår målsättning är att vara bäst, så måste Du också vara det. Därför är din utmaning att även här bevisa för oss att just Du är rätt medarbetare och att just Du är intresserad av att inte bara göra ett ”bra” jobb – utan det ”bästa” jobbet. Alla som jobbar hos oss har fyllt 18. Vår äldste medarbetare är 89.

När jobbar Du?

Det beror på vilken tjänst Du har och vid vilken slusstation Du tjänstgör. Kanalen är öppen för seglation mellan 11 juni-20 augusti (i princip alla dagar mellan 09.00-19.00). Slussvakter jobbar under denna period. Vissa slussvakter delar tjänst (t.ex. varannan vecka) medan andra innehar hela tjänsten under hela perioden. Biträden jobbar under högsäsong (ca 7 juli -10 augusti) ca.6 timmar/dag enligt schema. En dag i veckan är Du ledig – detta gäller såväl slussvakter som biträden.

Och så får Du gå på kurs…

4-5 juni 2018 samlas vi till en tvådagarsutbildning, förlagd till Håverud. Här kommer Du att få en grundläggande sjukvårds- och räddningsutbildning. Vi kommer att lära dig de första grunderna i slussning och vad vi menar med ordet ”service”. Vi berättar om företaget Dalslands Kanal AB, kanalens historia och mycket mycket mer… Utbildningsdagarna är obligatoriska för all personal.

Lön

Lön enligt kollektivavtal.

När ska du söka?

Vi håller just på med planeringen för sommaren och vill därför ha din ansökan snarast – dock senast 23 februari 2018

Hur söker du?

Du skriver ett brev och berättar vem Du är och varför du tror att du är rätt person för jobbet. I ditt bilagda CV berättar Du om nuvarande och/eller tidigare utbildning och yrkeserfarenhet. Och så vill vi ha en kopia på ditt senaste betyg. Vi ser gärna också att Du bifogar referenser. Du kan skicka dina handlingar per post eller via mejl:

Sök via post:

Dalslands Kanal AB
Nils Ericsons väg, Upperud
464 72 Håverud

Sök via e-post: info@dalslandskanal.se

 

Vill du veta mer?

Har Du frågor – då ringer Du Anne-Loise Larsson (tel. 0530-447 50) eller skicka ett mejl till info@dalslandskanal.se.

Till sist

Vi får många sökande inför varje säsong. Av dessa är det några som väcker vårt intresse. De kallar vi till anställningsintervju. Intervjuerna sker i mars månad. Under första halvan av april meddelar vi vilka som kommer att erbjudas tjänst hos oss.

Välkommen med din ansökan till ”Världens bästa sommarjobb”!

/ Dalslands Kanal AB