Jobba ute i sommar?

20 February, 2019

Gillar du att vara ute på sommaren, jobba med människor och kan ta ansvar – då ska du söka jobbet som slussvakt eller slussvaktbiträde.

Att jobba som slussvakt eller slussvaktsbiträde innebär, lite enkelt uttryckt, att man förflyttar båtar och kanoter mellan sjöar med nivåskillnader. Den huvudsakliga skillnaden mellan slussvaktens och biträdets jobb är att slussvakten planerar och leder allt jobb vid slussen. Slussvakten sköter också all administration. Som biträde sköter du slussningen tillsammans med slussvakten. Men jobbet är så väldigt mycket mer; här möter du sommarglada semesterfirare – alla med det gemensamma att man vill ta sig förbi en slusstation i sin båt eller kanot. Du möter människor från när och fjärran, med olika nationaliteter och resmål och din uppgift blir att göra slussandet till en säker och trevlig upplevelse. I ditt uppdrag fungerar du samtidigt som ”turistvärd” och informatör, ibland  också som ”problemlösare” av olika slag.  Kort sagt, du blir ”ansiktet utåt” och i arbetsuppgifterna ingår också att hålla slussområdet välskött och trevligt för besökare att komma till.

Vad kräver vi av dig?
Du ska ha fyllt 18 år (ibland kan vi göra undantag), vara utåtriktad och visa att du är tydligt intresserad av att ”göra ett bra jobb”. Du ska kunna ta ansvar för både dig själv och för din omgivning.

När jobbar du?
Du jobbar mellan 10 juni – 18 augusti beroende på vilken typ av tjänst du har. Slussvakter har ibland 100 % tjänstgöring, ibland delad tjänst. Biträden jobbar ca. 6 timmar/dag. En dag i veckan är du ledig.

Och så får du gå på kurs… 
3-4 juni samlas vi till en tvådagars utbildning, förlagd till Håverud. Här kommer du att få en sjukvårds- och räddningsutbildning. Vi kommer att lära dig grunderna i slussning och vad service till våra besökare innebär. Vi berättar om företaget Dalslands Kanal AB, kanalens historia och mycket mycket mer….

Våra vakanser
UpperudSlussvakt, heltid
Håverud2 st biträdestjänster
Dals Långed: 2 st biträdestjänster
Billingsfors: Slussvakt, delad tjänst samt 1 st biträdestjänst
19-20:e: Slussvakt, heltid
Bengtsfors: 1 st biträdestjänst.

Lön
Lön enligt avtal.

När ska du söka?
Snarast – dock senast 11/3 2019.
Vi håller just på med planeringen för sommaren, så välkommen med din ansökan.

Hur söker du?
Du skriver ett enkelt brev och berättar vem du är och varför du tror att du är rätt person för jobbet. I ditt CV berättar du om ev. tidigare yrkeserfarenhet och var du studerar. Har du referenser får du gärna uppge dessa.

Har du frågor?
Har du frågor – ring Anne-Loise Larsson (tel. 0530-447 50) eller skicka ett mejl till info@dalslandskanal.se

Välkommen med din ansökan till ”Världens bästa sommarjobb”!