Årjäng Camping & Stugor Sommarvik

Här kan du och hela din familj uppleva en riktigt härlig semester fylld av skratt, äventyr, avkoppling och inspiration.

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik är en femstjärnig, helårsöppen anläggning, vackert belägen på en solsluttning ned mot sjön Västra Silen som ingår i Dalslands Kanals sjösystem.

Camping
Inget går upp mot en lyckad campingsemester på sommarlovet! På Sommarvik finns det gott om utrymme för barn och vuxna att umgås, leka, koppla av och uppleva nya äventyr. Oavsett om du vill tälta, husvagnscampa eller kommer i husbil ger de dig en femstjärnig omgivning och miljö för ett barnvänligt semesterboende, personlig service och mängder av aktiviteter!

På transit- och semestercampingen finns det cirka 100 campingtomter samt flera olika områden för tält. Alla tomter har ström, förutom några tälttomter, och ligger centralt på anläggningen. Elen är, under sommarsäsongen, inkluderad i priset. Tomterna har olika storlek och hög bärighet.

Stugor
Du kan välja mellan åtta olika boendealternativ. Sommarvik har 64 stugor med 3-6 bäddar samt ett grupplogi med 18 bäddar. Vill du bo i en lite mindre, enklare stuga med vacker utsikt över sjön Västra Silen? Eller kanske en nybyggd med hög modern standard? Eller varför inte åka två-tre familjer tillsammans och bo i vårt flerfamiljshus?
Sommarvik har något som passar alla och de hjälper gärna till med att hitta det boendet som passar just din familj bäst.

På Årjäng Camping & Stugor Sommarvik finns butik, restaurang, poolbar, utomhuspooler, bastu, relaxavdelning, minigolf, lekplatser, uthyrning, badstrand, aktiviteter och underhållning, Kids Club och mycket mer.

Kontakt

Strand
67291, Årjäng

Årjäng Camping & Stugor ***** Sommarvik

Stugor på femstjärniga och barnvänliga semesteranläggningen Årjäng Camping & Stugor Sommarvik.

Välkommen att boka en stuga på solsluttningen vid Västra Silen! Årjäng Camping & Stugor Sommarvik är en femstjärnig och barnvänlig semesteranläggning som erbjuder allt från enkla campingstugor till nybyggda, moderna självhushållsstugor.
För barnfamiljen är Sommarvik den ultimata platsen att vara på! Här finns två utomhuspooler, en relaxavdelning med ångbastu och jacuzzi, ett stort friluftsbad med stora vattenleksaker.

De har 7 olika lekplatser, äventyrsgolf, uthyrning av cyklar, kanoter och fun kayaks, för att inte nämna Sommarviks egen KidsClub och älgen/maskoten Jojo som under sommarmånaderna anordnar en mängd roliga aktiviteter för barnen som ansiktsmålning, guldvaskning, ponnyridning, minidisco och mycket mer.

Kontakt

Strand
67291, Årjäng

Villa Weidling B&B, Fengersfors

Personligt Bed & Breakfast i hjärtat av Dalsland. Villa Weidling ligger vackert beläget i Fröskogs kyrkby ca 2 mil väster om Åmål. Villa Weidling har tre möjligheter till boende. Rummen är personligt inredda med både gamla och nya ting för att skapa en unik och personlig känsla.

Personligt Bed & Breakfast i hjärtat av Dalsland.

 
Villa Weidling ligger vackert beläget i Fröskogs kyrkby ca 2 mil väster om Åmål och 2 kilometer från Fengersfors där du bland annat finner Not Quite. En plats och ett nätverk för konstnärer, hantverkare och formgivare.
 
Villa Weidling har tre möjligheter till boende. Två finns i huvudbyggnaden, Ateljén och Västra rummet. Den tredje möjligheten finns i en separat liten stuga, Lillstugan.
 

Frukosten serverar vi med bröd från bageriet i Fengersfors, Brukets Godaste, honung från Myrängens biodling. I möjligaste mån är övriga varor antingen närodlade eller ekologiska. 

 

 Våra rum
 
Rummen är personligt inredda med både gamla och nya ting för att skapa en unik och personlig känsla.
 
Ateljén är vårt största rum. Den är inredd med en dubbelsäng/två bäddar och en extra säng.
 
Västra rummet är inrett med en dubbelsäng.
 
Båda dessa rum ligger på övervåningen i huvudbyggnaden. Delat badrum med toalett, badkar (dusch) och handfat ligger i anslutning till rummen.
 

Det tredje rummet är en charmig liten stuga. Den är inredd med en dubbelsäng/två bäddar och en extra säng. Dusch och toalett finns i huvudbyggnaden.

Kontakt

Hensbyvägen 10
66295, Fengersfors

Upperud 9:9 – hotell

På Upperud 9:9 bor du i de gamla silofacken med väggar av liggande plank. Rummen är fint infogade i gamla strukturer och modernt utrustade, men det kan fortfarande finnas ett vetekorn eller två i springorna. Franska balkonger öppnar upp mot vatten och ljus.

På Upperud 9:9 bor du i de gamla silofacken med väggar av liggande plank. Rummen är fint infogade i gamla strukturer och modernt utrustade, men det kan fortfarande finnas ett vetekorn eller två i springorna. Franska balkonger öppnar upp mot vatten och ljus. Hög takhöjd skapar rymd och plats åt sovloft dit trappor eller stegar tar dig. Alla rum har fyra bäddar, sovloft med trappa eller stegar, kök och WC/dusch och Wifi. Design och formspråk värnar enkelheten.

 

Under sommaren fyller vi huset med café och lunch, och under hösten/vintern fyller vi det med musik och evenemang. Vi har också en festsal/mötessal med vackra välvda fönster mot brygga och vatten.

 

Silo 1

Ett ljust luftigt rum med utsikt över Upperudshöljen. På kvällen glittrar ljusen från den gamla pappersfabriken över vattnet.  Smyg uppför den svängda trätrappan och hitta fyra bekväma sängar på det rymliga loftet.

 • Dubbelsäng på sovloft med trappa.
 • Två enkelsängar 105 cm i sovalkov, på sovloft.
 • Utrustat kök med spishäll, micro, kylskåp och diskmaskin.
 • Matplats och två fåtöljer.
 • Fransk balkong med sjöutsikt.
 • WC/dusch.
 • Wifi.

 

Silo 2

Ett rum åt öster med morgonsol och mycket rymd. Klättra på gamla silostegar till mysiga sovloft. Där kan man vara ifred med sin bok och sina tankar. Klättra ner och var social i det gemensamma rummet.

 • Dubbelsäng 140 cm.
 • Två sovloft med stegar, enkelsängar 90 cm.
 • Minikök med micro och kylskåp.
 • Matplats och fåtölj.
 • Fransk balkong.
 • WC/dusch.
 • Wifi.

 

Silo 3

Känn dig som hemma i det största rummet med sköna gröna soffan. En unik takkrona svävar över dig –  här är det högt i tak. Njut av magiska solnedgångar över insjöns vatten.

 • Två dubbelsängar på två länkade sovloft.
 • Utrustat kök med spishäll, micro, kylskåp och diskmaskin.
 • Matplats.
 • Lounge med soffa och fåtölj.
 • Franska balkonger med sjöutsikt.
 • WC och dusch.
 • Wifi.

 

Silo 4

Rummet har rymd och ljus från flera väderstreck. Mäktiga träväggar påminner om byggnadens ursprung som spannmålssilo. En originalstege i hörnet tar dig upp till ett rymligt sovloft.

 • Dubbelsäng.
 • Sovloft med stege, 2 enkelsängar 90 cm.
 • Minikök med micro och kylskåp.
 • Matplats och fåtölj.
 • Fransk balkong och fönster i två väderstreck.
 • HWC/dusch.
 • Wifi.

 

Silo 5

Trivsamt hörnrum med ljuvlig sjöutsikt. Här vill man bara vara. Brygga en kopp te och krypa upp i fåtöljen. Se fåglar på sjön – storlom och häger. Svanar.

 • Två sängar 90 cm bredvid varandra på sovloft.
 • Två enkelsängar 105 cm breda i sovalkov.
 • Utrustat kök med spishäll, micro, kylskåp och diskmaskin.
 • Matplats och två fåtöljer.
 • Fransk balkong med sjöutsikt och fönster i två väderstreck.
 • WC/dusch.
 • Wifi.

 

 Foto: Martin Gustavsson

Kontakt

Ställplatser för husbilar

I Bengtsfors kommun finns flera ställplatser för turistande husbilar. Det finns ställplatser i Dals Långed, Gustavsfors och i Bengtsfors.

Ställplats för husbilar i Dals Långed

Placering: Mittemot Stenebyskolan i Dals Långeds centrum
Antal platser: 8
Faciliteter/service: Dusch och wc
  Badmöjlighet
  Tömning av kemisk toalett
  Vatten
  Grillplats
  El
Avgift: 150 kronor per natt inklusive el
Jourtelefon: 0722-12 63 09
 

Ställplats för husbilar i Gustavsfors

Placering: Vid Folkets Hus
Antal platser: 3
Faciliteter/service: Dusch och wc finns i gästhamnen
Avfall: Använd återvinningsstationen för flaskor, burkar och tidningar med mera. För övrigt avfall, använd de gröna soptunnorna vid huset.
Avgift: 50 kronor per natt, betalas kontant i Optimistens lanthandel. Lägg kvittot synligt i vindrutan.
 
Ställplats för husbilar i Bengtsfors
Placering: Vid Eka gatan. Söder om Eka Miljörum cirka 50 meter från sjön Bengtsbrohöljen och passagerarbåtarna som trafikerar Dalslands kanal.
Antal platser: 10
Faciliteter/service: Dusch, wc, latrintömning, tvättmaskin och kök. Det finns även en näraliggande bensinstation med tvätthall. Finns el.
Avfall: Använd återvinningsstationen för flaskor, burkar och tidningar med mera. För övrigt avfall, finns container för de som hyr ställplats.
Avgift: 150 kronor per natt under högsäsong (juni-augusti), under lågsäsong 100 kronor per natt.
Bokning/larmnummer: 0046 (0)708-64 35 17

Kontakt

Bengtsfors kommun
66630, Bengtsfors

Silverlake Camp, Kråkviken

Anläggningen ligger vid Västra Silens strand. Här kan du bo i lägenhet, lappkåta, militärtält eller eget tält. Vandrarhem. Du kan också hyra kanot, kajak, cykel och storkanot.

Silverlake Camp, Kråkviken

Möjlighet finns att hyra kanot, stor kanot (minst 8 pers.), kajak och cykel.

Silverlake Camp anordnar konferenser, lägerskolor etc. Starta gärna semestern med att cykla hit på dressin från Bengtsfors centrum.

Silverlake har även ett vandrarhem med boende för upp till 30 personer fördelat på tvåbäddsrum och lägenheter.

Hyr din 2-mans kanot online

Du kan boka din 2-mans kanot i tre dagar eller i en vecka direkt online.

En lagom stor aluminium kanot för 2 personer med ordentlig plats för packning. Lämplig för vecko- och helgturer. Godkänd av Det Norske Veritas.

För övriga uthyrningsperioder var vänlig och kontakta oss direkt på office@silverlake.se

Hyr din mountainbike online 

Du kan boka din mountainbike med 21 växlar inklusive hjälm direkt online.För övriga uthyrningsperioder var vänlig och kontakta oss direkt på office@silverlake.se

 

Bokning sker på www.silverlake.se.

 

Välkomna!

 

 

Kontakt

The Visitor – Bed & Breakfast

The Visitor finns i Håverud i Dalsland, vid Dalslands Kanal och den berömda Akvedukten. Hos oss kan du äta, dricka, bo och roa dig, mitt i ett område rikt på upplevelser.

The Visitor – Rum & Frukost

The Visitor finns i Håverud i Dalsland, vid Dalslands Kanal och den berömda Akvedukten. Hos oss kan du äta, dricka, bo och roa dig, mitt i ett område rikt på upplevelser.
Varför t ex inte kombinera en resa på Dalslands Kanal med M/S Nils Ericson af Håverud och en god måltid på The Visitor. Du kan påbörja eller avsluta en mc-tur på av Sveriges härligaste mc-vägar, Brudfjället, hos oss.
Ett nyckelord för oss är flexibilitet och anpassning till våra gästers önskemål. Hos oss skall du kunna äta, dricka och bo till en rimlig kostnad!

Våra rum

I vår restaurangbyggnad har vi 6 st rum med enkel standard för uthyrning kortare eller längre tid. 2 bädds o 4 bäddsrum finns att hyra inkl frukost. Enbart enklare matlagning typ frukost. Dusch och WC delas med ev. andra gäster.

Kontakt

Upperudsvägen 4
46472, Håverud

Ulevikens semesterstugor

Stugor med hög standard och sjönära läge vid sjön Foxen utanför Töcksfors.

Fem stugor som är utrustade med braskaminer, satellit TV mm.
Tillhörande båtar och obegränsade möjligheter till fiske.

Kontakt

Uleviken
67010, Töcksfors

Turistgården STF Töcksfors

Charmigt och genuint boende i naturskön miljö.

På Turistgården erbjuds du ett charmigt och genuint boende, bara 6 km från norska gränsen.

De har många boendealternativ så att du ska hitta det som passar just dig.

Enkelrum och dubbelrum, med eller utan badrum. Mysiga stugor med 2-4 bäddar och 3-5 bäddsrum. Vad du än väljer har du alltid möjlighet att bädda själv, hyra lakan eller få färdigbäddat. Du kan äta Turistgårdens frukostbuffé eller laga din egen mat i självhushållet.

Önskar du något alldeles extra kan de varmt rekommendera sin svit. Mys i bubbelbadet i badrummet, slappna av i det separata sovrummet och njut av utsikten över sjön Töck och Dalslands kanal från balkongen. Vill du bli extra ompysslad så boka något av deras paket. Bredbandsuppkoppling och TV finns på rummen.
Bra parkering.

Gångavstånd till centrum med mysiga restauranger och trevliga butiker och 1 km till shoppingcenter.
Bara 300m till badstrand. Egen brygga i Dalslands kanal.

Kontakt

Elgerudsvägen
67010, Töcksfors

Töcksfors Rumsuthyrning

Rumsboende centralt i Töcksfors intill Dalslands Kanal.

TV på alla rum. Handfat på några rum.
Tillgång till kök.
Dusch och toalett i korridoren.

Kontakt

Sveavägen
67010, Töcksfors