Baldersnäs Herrgård – Hotell

Baldersnäs Herrgård - en oas i Dalsland. Baldersnäs ligger på en grönskande halvö i Laxsjön som ingår i Dalslands Kanal.

Baldersnäs Herrgård – en oas i Dalsland!

Baldersnäs ligger på en grönskande halvö i Laxsjön som ingår i Dalslands Kanal. Herrgårdens tvåhundraåriga historia har anor från de dalsländska järnbruken.
Här bodde bl a ”Kongen på Dal” och bruksherren Carl Fredrik Waern. Hans intresse för engelsk parkkultur präglar halvön än i dag. ”Gästvän, halvön som skön mot dig ler, bjuder dig sorgerna glömma”. som det står på latin på en berghäll invid tillfartsvägen.

Numera bjuder Baldersnäs sina besökare på ännu mer. Förutom den grönskande parken och de inbjudande omgivningarna arrangeras många olika aktiviteter. Stora evenemang med kända artister, utställningar, musikarrangemang, målarkurser mm. Här kan du även äta och bo i magnifik herrgårdsmiljö.

När du kommer hit förstår du varför Baldersnäs tillhör de i särklass populäraste resmålen i Dalsland.

 

Hotellet

Till ljudet av tystnaden i naturen, somnar du till ro med fönstret på glänt. Du kan välja att bo i Herrgårdsbyggnaden eller våra nya flyglar med utsikt över Laxsjön. Vi kan i båda fallen garantera dig en underbar övernattning.

Våra rum är inspirerande och harmoniska, inredda med känsla från Signeras möbelkollektion. Några av rummen har originella kakelugnar. Utsikten över den magnifika parken är något du sällan ser från andra hotellfönster.

Nytt för i år är vår ”Spa” avdelning med bastu vid och med utsikt över Laxsjön. Jacuzzin och den nedsänkta vedeldade badet vid flyglarna. Vinkällaren står färdig i Herrgården med möjlighet till att boka vinprovningar. 

Restaurangen

Våra hovmästare ser till att den förtrollande upplevelsen blir komplett. Borden är stilfullt dukade och det omsorgsfullt valda vinet håller perfekt temperatur. Restaurangen som är certifierad i Smaka på Västsverige och rekommenderad i White Guide serverar lokala specialitèer som tillsammans med säsongens råvaror tillagas i vårt högklassiska kök. Utsikten över parken gör måltiden till en upplevelse.

Ring 0531-412 13 för bokning
Välkommen till bords!

 

Café Allé

Här finner ni goda bakverk och härliga mackor! Caféet är öppet fredag – söndag med start 24 juni t.o.m 7 augusti. Övriga öppettider 22 maj, 5-6 juni, 19 juni och 21-23 oktober.

Veckodagar sker serveringen från Herrgården ochövriga helger vid Stallet! 

Varmt välkomna!

Guidning

I år erbjuder vi guidade turer med häst och vagn! Torsdagar den 7, 13, 20 och 27 juli kl 11:00 Pris 50 kr per person. Samling vid Herrgården.

Hantverk på Baldersnäs Herrgård

Steneby Hemslöjd

På Baldersnäs har Steneby Hemslöjd sin butik i sädesmagasinet ”Rian”. Byggnaden är från mitten av 1800-talet.Här kan du finna ett gediget utbud av hemslöjds- och konsthantverksprodukter av hög kvalitet.

Halm– Textil– Trä– Smide– Keramik

Textilprodukter som t ex Handdukar, Löpare, Dukar och Plädar från våra svenska väverier, Ekelunds Linneväveri, Klässbol, Insjön och Klippan. Vi har ett stort utbud av varor från dessa väverier i butiken. Välkommen att besöka steneby hemslöjd på Baldersnäs.

ÖPPET maj–september 11–18 dagligen; Helgöppet vår och höst

Magasinet

Vi är fyra hantverkare som har försäljning i Magasinet på Baldersnäs Herrgård. Vi säljer stickat, virkat, smycken, vävt, sydda alster, gamla broderimönster, målade skiffertavlor samt foto och måleri.

ÖPPET Dagligen 11–18 från 5 maj till 30 augusti

Julmässa – Julmarknad se www.baldersnas.com

Välkommen att njuta fint hantverk.

 

Park & Naturreservat

Vid mitten av 1800-talet var Baldersnäshalvön känd som en av landets största och mest omskrivna parker i den engelska, romantiska stilen. Vi ser på det som ännu finns kvar i form av bl.a. grottor, berginskriptioner, stentorn, båthamn och exotiska träd. Vi letar även rätt på de ibland svårupptäckta spåren över hela halvön av det som har försvunnit: tempel, pargoder, lusthus, teater, färja, orangeri och mycket annat. Utmed vägen passar vi på att notera de intressanta växter och fåglar som resrvatet har att bjuda på.

På naturreservatet finns en stövstig som följer längs Laxsjön ut till ”världens ände” Längs stigen finns det flera rastplatser.

 

 

Kontakt

Baldersnäs 22
66010, Dals långed