Bland älgar, äventyr och lantrasdjur – familjecykelpaket i två dagar

Med barnen i fokus får ni på denna familjetur en dag på Dalslands Aktiviteter. Här får ni träffa älgar och ni får också tillfälle att vara så äventyrliga ni vågar. Ni får också möjligheten att träffa djur på Baldersnäs Lantrasgård, bland annat getter, kaniner och hönor!

Äventyr i två dagar

Med barnen i fokus får ni på denna familjetur en dag på Dalslands Aktiviteter. Här får ni träffa älgar och ni får också tillfälle att vara så äventyrliga som ni vågar. Här finns något för alla. Allt från guldvaskning och ponnyridning till klätterväggar och hinderbanor i en mängd olika variationer och svårighetsgrader.

Dag 1

Ni hämtar cyklarna hos Silverlake i Bengtsfors. Därefter cyklar ni från Bengtsfors på den gamla banvallen längs sjöar, slussar och forsar till Dalslands Aktiviteter i Steneby.

Övernattar gör ni i en egen kåta med en mysig brasa i mitten. På morgonen kommer vi med frukostpaket till kåtan så ni kan äta frukost i det fria.

Dag 2

Efter frukost är det dags att lämna Dalslands Aktiviteter. Nu går cykelturen längs ängar, sjöar och slussar till Baldersnäs. En lättcyklad sträcka på ca 10 km. Väl framme på Baldersnäs Lantrasgård finns ett mysigt kafé med möjlighet till enklare mat eller äta lunchpaketet ni kan köpa till. Vill ni lyxa till det så finns även restaurangen på Baldersnäs Herrgård. För att ni skall få ut så mycket som möjligt av besöket på lantrasgården får ni – om ni vill – med er en guide som berättar om de olika djuren.

På hemvägen kan ni vila benen – ni tar er till bryggan vid Baldersnäs och lastar på cyklarna på kanalbåten som tar er tillbaks till Bengtsfors. Längs denna tur får ni vara med om flera slussningar längs en av de vackraste delarna av Dalslands kanal.

 

I paketet ingår

– Mountainbike (vuxen, barn, påhängscykel) från Silverlake

– Kanalbåtsresa M/S Storholmen el. M/S Dalslandia

– Cykel på båten

– Baspaketet på Dalslands Aktiviteter – inträde till älgparken, barnens äventyrsbana och guldvaskning

– Övernattning i kåta inkl. sovsäck

– Lilla menyn: Grillkväll (grillkorv med bröd samt lättdryck) & frukost

– Inträde till Baldersnäs Lantrasgård

Köp till

– Lunchpaket: 80 kr

– Stora menyn: Grillkväll (kött/fisk med potatis samt lättdryck) 300 kr/pers.

– Kylskåp: 100 kr/hela vistelsen (Kylskåpen finns i anslutning till receptionen.)

– Badtunna: 1000 kr (Vi tänder – ni eldar)

– Aktiviteter: Det finns flera aktiviteter att välja till hos Dalslands Aktiviteter. Se information ute till höger!

Kontakt