Dalslands Kanal med M/S Dalslandia

Upplev en tur med M/S Dalslandia på vackra Dalslands kanal med dess slingrande vattendrag och spännande slussningar. Under resan kan ni njuta av god mat och dryck ombord. Tillbaka reser ni med DVVJ:s rälsbuss under tiden som ni njuter av landskapet från tågfönstret.

M/S Dalslandia

Upplev en tur med M/S DALSLANDIA på vackra Dalslands kanal med dess slingrande vattendrag och spännande slussningar. Under resan kan ni njuta av god mat och dryck ombord. Tillbaka reser ni med rälsbuss under tiden som ni njuter av landskapet från tågfönstret.

M/S DALSLANDIA trafikerar Dalslands Kanal mellan Håverud och Bengtsfors. På sträckan passeras 16 spännande slussar som lyfter båten hela 41 meter över Vänerns yta. Vi passerar det intressanta Håverud med den berömda kombinationen av landsvägsbro, järnvägsbro och akvedukt. De romantiska brukssamhällena med sina slusstationer och herrgårdar vi passerar knyts samman av vackra sjöar med orörd natur och rikt fågel- och djurliv. Hela turen guidas av skepparen Jan Carlsson.

Den 15 juli 1973 gjorde den då nybyggda M/S DALSLANDIA sin jungfrutur på Dalslands Kanal. Hon är specialbyggd för Dalslands kanal och har plats för 110 passagerare. M/S DALSLANDIA är godkänd och certifierad av Sjöfartsverket enligt ISM-kod.

Båtens längd är 22.35 m och bredden 3.97 m, max djupgående 1.80 m, normal fart ca 6 knop, maxfart 8 knop. Restaurangen ombord tar 50 gäster som bekvämt kan njuta den goda hemlagade maten. Vi har fullständiga rättigheter.

Resealternativ

Res hela sträckan: Håverud – Bengtsfors, alt. Bengtsfors – Håverud med kanalbåten. Tillbaka reser ni med rälsbuss. Med den prisvänliga Rundtursbiljetten.

Res halva sträckan: Håverud – Långbron med kanalbåten, och rälsbussen tar er tillbaka omgående. Eller båten, Långbron – Håverud, och tillbaka med rälsbussen. Med den barnvänliga Kanalrundan.

Res korta sträckan: Bengtsfors – Långbron med rälsbuss och Långbron – Bengtsfors, med kanalbåt, om ni önskar åka på kanalen men inte har så mycket tid, med den Lilla Kanalrundan.

Båtbiljett kan lösas för valfri sträcka mellan Håverud och Bengtsfors och lämpar sig för den som ej åker tillbaka med rälsbussen. Perfekt för cykelresenärer. Cyklar kan medtagas ombord i mån av plats.

Kontakt