Dalslands Konstmuseum

Uppe på en höjd med fantastisk utsikt över sjön Spången ligger Dalslands Konstmuseum. Vi har ett flertal större utställningar under året.

Dalslands Konstmuseum

Välkommen till Dalslands konstmuseum som ligger vackert beläget i gammal bruksmiljö mitt i Dalsland, bara 5 min från Akvedukten i Håverud.

Tomten sträcker sig ner till sjön Spången som är en del av Dalslands kanal. Museet har egen gästbrygga. Museibyggnaden är byggd efter ekologiska principer med naturmaterial som väl smälter in i den omgivande miljön.

Utställningar

Inne i museet som öppnade 1995 finns permanent en fin samling Dalslandsföremål och konst samt tre olika rum för tillfälliga utställningar. Museet visar varje år 12 utställningar från mars till december. Inriktningen är materialbaserad konst med fokus på mötet mellan naturen och det konstnärliga uttrycket. Med en stor variation i uttryck och tekniker hittar du som besökare alltid en utställning/konstnär som du bär med dig hem i minnet.

Utöver utställningarna och samlingen kan man som besökare njuta av utsikten över sjön i parken eller på museicaféets glasveranda. Vi ordnar konserter, årliga festligheter på midsommar och en eld -och ljuskväll i november.

 

 

Kontakt