Fiska i Åmåls kommun

Välkommen att fiska i Åmåls kommun! Att ha fiske som fritidssysselsättning är att komma naturen nära. Tänk på att du behöver fiskekort för att fiska i våra fiskevårdsområden. Fiskekort, regler och mer information om fisket i kommunen finns på Åmåls Turistbyrå.

Välkommen att fiska i Åmåls kommun. Att ha fiske som fritidssysselsättning är att komma naturen nära. Allt vatten i kommunen, förutom Vänern, är i grunden privat. Vissa sjöar har fiskevårdsområdesföreningar som i sin tur säljer fiskekort. I dessa sjöar är fiske tillåtet för den som köpt ett fiskekort. 

I Åmåls kommun finns följande fiskevårdsområden:

  • Ånimmen FVO
  • Ärr FVO
  • Käppesjön med flera sjöars FVO
  • Edslan FVO
  • Ängebytjärnet – Put and take 
  • Kalvensjöarna FVO
  • Ömmeln FVO

Åmåls Turistbyrå säljer fiskekort för alla dessa fiskevårdsområden med undantag av Ärr FVO. 

Fiskekortet är personligt och får inte överlåtas till någon annan. Fiske är endast tillåtet med handredskap som till exempel spö och pilk. För vissa sjöar finns särskilda fiskekort för trolling. Kräft- och ålfiske är ej tillåtet.

Vänern

Alla är välkomna att fiska i Vänern, både svenska medborgare och utländska. Du behöver inget fiskekort men det finns fiskeregler som måste följas. Här hittar du reglerna för fiske i Vänern…

Fiska med guide

Våra kunniga fiskeguider kan ta din fiskeupplevelse till nya höjder. De är experter på våra vatten, har utrustningen och erfarenheten som ger den där lilla extra kryddan. 

Sportfishing Dalsland

Sportfishing Dalsland är stationerade i Fengersfors och erbjuder allt från Gäddfiske i någon av våra mindre insjöar till trollingfiske i Vänern. www.sportfishingdalsland.com

Dalsland Fishing

Dalsland Fishings specialitet är Laxtrolling på Vänern men erbjuder även annat fiske. www.dalslandfishing.com

Frågor

Vid frågor om fiske i Åmål, kontakta Åmåls Turistbyrå för mer information. 

Kontakt

Hamngatan 3
662 31, Åmål