Galleri Olika, Dals Långed

Galleri Olika har utställningar året om, både separatutställningar och samlingsutställningar. Här visar medlemmar och gästande konstnärer sin konst i olika tekniker och olika uttryck. Galleriet är också en mötesplats mellan konstnärer och besökare.

Galleri Olika

Vi bildade galleriföreningen 2001 för att få visa våra verk och få träffa er andra. Därför är det i regel utställarna själva som vaktar i galleriet. Vi vill höra och se era reaktioner och få samtala om konst, livet och vädret. Galleriföreningen Olika är således en mötesplats, både genom galleriet och genom föreningsverksamheten.

Tack vare mötena i Galleri Olika ”vill medlemmarna utvecklas konstnärligt, stärka sina kunskaper och självförtroenden”, som vi skriver i första paragrafen i våra stadgar. Detta tycker vi själva att vi har lyckats med under de år som vi drivit föreningen.

Kulturella möten skall bidra till utvecklingen i samhället

Vår förhoppning är att vi inte bara skall utvecklas genom mötena i Galleri Olika, utan att vi genom att skapa ytterligare ett rum för kulturella möten skall ”bidra till utvecklingen i samhället”.

Även icke medlemmar kan visa sina verk i Galleri Olika. Antingen som medutställare till någon av våra medlemmar eller eventuellt genom att hyra in sig för egen utställning om det finns ”ledig tid” i lokalen.

Självklart kan utställarna sälja sina verk i galleriet. Föreningen tar ingen provision av utställarna, omkostnaderna är betalade genom medlemsavgift och genom våra lotterier.

Året runt

Vi har både separat utställnnigar och samlingsutställningar året runt. Under sommarsäsong, maj – augusti,  är det öppet lörd – torsd och under vintersäsong sept – april är det öppet på helgerna. Längden på utställningarna varierar.

Hur många utställningarna det är ett visst år beror på hur många medlemmar vi har, samt hur många samlingsutställningar vi ordnar.

Kontakt

Enetsvägen 3
660 10, Dals Långed