Kanalvillan Dals Långed

Kanalvillan - en idyll vid Dalsland kanal. På en ö i Dalslands kanal vid Långbrons sluss, omgärdad av en vacker parkliknande trädgård ligger Kanalvillan med anor 140 år tillbaka i tiden. Pensionat, vandrarhem, kanotuthyrning och konferens.

Vandrarhem samt Pensionat

På en ö i Dalslands kanal, vid Långbrons sluss, omgärdad av en vacker parkliknande trädgård ligger Kanalvillan som tidigare varit tjänstebostad för kanaldirektörer. Nu är det ett pensionat och vandrarhem med anor 145 år tillbaka i tiden.

Huvudbyggnaden har tio rum. Enkel- två- tre och fyrbäddsrum med tvättställ. Duschar och toaletter centralt samt matsalar och sällskapsrum.

På ön finns också Sjöstugan med två- tre och sex-bäddsrum, alla med dusch och toalett. Sjöstugan inrymmer också ett komplett självhushållskök med matsal.

Vår konferensvilla med robust interiör ligger längs
kanalen och har en vidunderlig utsikt över sjön Långbrohöljen.

I den vackra trädgården finns flera uteplatser med
sittgrupper, bryggor, bryggdäck och grillplats vid sjökanten.

Upplevelser och äventyr

Vi kan också erbjuda en mängd upplevelser och aktiviteter som paddling med canadensare, kajaker eller storkanoter för 11 eller 16 personer. Vi har grupputvecklingsbana, dressin-kanotpaket och passagerarbåtsturer. Du kan fiska, vandra eller besöka sevärdheter som Baldernäs herrgård, akvedukten i Håverud, Halmens hus etc.

Frukost serveras dagligen under högsäsong och till grupper erbjuder vårt kök allt från husmanskost till trerättersmiddagar under hela året. Under sommarhalvåret erbjuder vi även grillkvällar.

 

Kontakt

Stenebyvägen 11
66010, Dals långed