NoseWork – Keep it simple, Håverud

Nose Work är den ultimata aktiveringen för alla hundar och dess förare. Perfekt även för den äldre hunden som kanske inte orkar med så mycket fysisk aktivitet.

Hundaktiviteter

Vi finns i Håverud, vid Dalslands kanal o akvedukten. Hos oss är du och din hund mer än välkommen!
Vi ordnar klubbläger, kennelläger o träningsläger helt efter dina önskemål. Vi kan även erbjuda specialkurser.

Vi erbjuder bra boende i rum eller stugor där hunden naturligtvis är välkommen också, god hemlagad mat i riklig mängd och dessutom fantastisk natur att träna i.

Även mycket bra marker för tex träning med apportörer. Vatten, öar, ängar o öppen skog.

Vill du vandra, plocka svamp eller bara vara ihop med din hund, så finns det fina stigar och milsvida skogar, massor av svamp och bär.

 

Vad är NoseWork?

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.

Värdegrund
Nose Work utgår från värderingar om mångfald, säkerhet och hundens psykiska och fysiska hälsa. Sporten är uttryckligen till för alla hundar, oavsett ras och storlek. Även reaktiva hundar tillåts tävla. Stor vikt läggs på säkerhet och att ingen hund (eller förare) ska komma till skada av annan människa, hund eller sökmiljö. Förutom att sporten i sig själv kan ses som ett sätt att ge hunden mental och fysisk stimulans, utgår sporten från att all inlärning sker genom att förstärka önskvärda beteenden hos hunden. Det övergripande målet är att det ska vara säkert och kul för samtliga inblandade.

Kontakt

Upperudsvägen 4
46472, Håverud