Not Quite Café & Bistro

I den gamla smedjan på Fengersfors bruk huserar numera en blandning av restaurang och café. Helt enkelt vad man i Frankrike brukar kalla för en bistro. Vi serverar allt från lantlig och rustik mat till desserter och maffiga bakverk.

I den gamla smedjan på Fengersfors bruk huserar numera en blandning av restaurang och café. Helt enkelt vad man i Frankrike brukar kalla för en bistro. Vi serverar allt från lantlig och rustik mat till desserter och maffiga bakverk. Vi vill att du ska känna dig välkommen oavsett om du vill dricka en kopp kaffe, ta ett glas vin eller äta en trerätters meny med tydlig dalsländsk karaktär.

Bistron har ett trettiotal sittplatser inomhus. Sommartid finns även gott om plats på vår uteservering i skulpturparken. Vill du äta vår mat hemma så går det bra att beställa catering.

Dalsländskt och närproducerat 

Vårt kök har rötterna i den dalsländska myllan och rätterna varieras efter årstiderna. Vi handlar så mycket vi kan från traktens jordbrukare och producenter. På så vis bidrar vi till en levande landsbygd!

Not Quite Café och Bistro är för tredje året med i den prestigefyllda White Guide som är en guide för Sveriges bästa Caféer.  

Årets meny, skapad av Lisa Brunnegård som 2016 är caféansvarig, har lokala namn från bygden och går i samma anda som andra år då Not Quite Café och Bistro drivits av andra personer.

På menyn hittar vi den populära varmrökta laxen från Håverud som serveras med smörslungad färskpotatis, rädisor och kelp- och granskottsvinägrett med det passande namnet HÅVERUD. Ett mer lokalt namn är ÄRRAN som syftar på sjön Ärr i Fröskog som i detta faller är en macka med blåmögelost, valnötter, päron och lavendelsirap.

 

 

Naturligtvis dignar cafédisken även av sagolika bakverk och tårtor, bullar och kakor som Not Quite Café och Bistro så känt för. 

 

 

Kontakt

Fabriksvägen 2
66295, Fengersfors