Not Quite i Fengersfors

I den lilla bruksorten Fengersfors i nordöstra Dalsland ligger Not Quite. Här har ett nednedlagt pappersbruk förvandlats till ett levande kulturcentrum mitt i periferin. Välkommen att uppleva konst, hantverk, mat, musik och en fascinerande miljö.

Not Quite – ett kulturcentrum i periferin

I den lilla bruksorten Fengersfors i nordöstra Dalsland ligger Not Quite. Här har ett nedlagt pappersbruk förvandlats till ett levande kulturcentrum mitt i periferin. Välkommen att uppleva konst, hantverk, mat, musik och en fascinerande miljö.

 

En anledning till att konstnärsgruppen Not Quite valde att etablera sig på Fengersfors gamla pappersbruk mitt i det natursköna Dalsland är den unika miljön. Med sina röda tegelfasader och anor från 1700-talet har platsen utvecklats till ett spännande besöksmål. Här har konstnärer och hantverkare sina arbetsplatser. Här finns konsthallar, galleri, butik, kafé och bistro, och här arrangeras konstutställningar, konserter, guidningar, kurser och workshops.

   Så här beskrivs den spännande blandningen: 

Not Quite är en papegoja i granskogen.

Not Quite är en silvertråd i kraftpapperet.

Not Quite is a little bit of New York

mitt i periferin

 

Bistro och butik

I den gamla smedjan på bruket huserar numera en bistro. Här serveras allt från lantlig, rustik mat till desserter och maffiga bakverk. Du är lika välkommen oavsett om du vill dricka en kopp kaffe, ta ett glas vin eller äta en trerätters meny med tydlig dalsländsk karaktär. Köket har rötterna i Dalslands mylla, rätterna varieras efter årstiderna och så mycket som möjligt av råvarorna kommer från traktens jordbrukare och producenter.

  Här finns också en konst – och konsthantverksbutik som är ett skyltfönster för Not Quites medlemmar och ytterligare en besöksattraktion på området. Här hittar du noga utvalt konsthantverk i en speciell blandning av stort och smått och roligt och stramt.

Kontakt

Fabriksvägen 2
66295, Fengersfors