Paddelkurs i kajak och kanot

Vi erbjuder privatlektion i både vingpaddelteknik och som grundutbildning för nybörjare i kajak. Fördelen med privatlektion är att vi kan anpassa innehållet helt efter din förmåga och dina önskemål. Dessutom blir inlärningen mycket mer intensiv vilket gör att du lär dig samma innehåll i kortare tid.

Privatlektion

Vi erbjuder privatlektion i både vingpaddelteknik och som grundutbildning för nybörjare i kajak. Fördelen med privatlektion är att vi kan anpassa innehållet helt efter din förmåga och dina önskemål. Dessutom blir inlärningen mycket mer intensiv vilket gör att du lär dig samma innehåll i kortare tid jämfört med en paddlingskurs med flera deltagare. Ni kan boka privatlektionen även i grupp. Vi rekommenderar dock att ni bokar maximalt 3 deltagare samtidigt.

Vingpaddelteknik 

I vingpaddelteknik träningen analyserar vi först din nuvarande teknik. Både för att korrigera teknikfel direkt men även för att se hur dessa fel hänger ihop med andra parametrar (t ex sitsställning eller andra teknikfel). Vi gör även en kort genomgång av din utrustning. I anslutning till detta kommer vi arbeta på att förbättra din teknik. Här går vi in på tex armhållning, isättvinkel, bålrotation, benarbete men även paddeldynamiken. Du får med dig hem ett antal praktiska råd hur du kan jobba vidare med din teknikträning i egen regi. Vi rekommenderar att du bokar en timme åt gången. Teknikträningen kräver en hög koncentration och träningspass som går längre är en timme brukar leda till att man ‘glider’ tillbaka till den gamla tekniken när koncentrationsförmågan minskar.

Grundkurs i kajak

Grundkursen lämper sig för dig som är nybörjare i kajak. Du kommer få tips om utrustningen och vi hjälper dig att göra dina första paddeltag rätt från början. Du kommer lära dig hur du kommer i och hur kajaken med hjälp av olika tekniker, hur du för kajaken framåt, bakåt och i sidled, sturningen med och utan roder. Efter egen önskemål och förmåga lär vi dig även självräddning och kamraträddning.

Pris

Vi debiterar 700 kr per deltagare. Kurslängd: 2.5 – 3 timmar.(Kajak och trusyning ingår).

Kontakt

För bokning av privatlektion eller vid frågor kan du kontakta oss på:

tel.: 0531-12543
e-post: info@bootshaus.se

Kontakt

Norra Grean 4
666 91, Bengtsfors