Skacködegården Organic Farm

Vid strandkanten intill sjön Västra Silen, producerar vi ull från sällsynta fårraser. Boende och frukost i form av B&B, middag serveras vid förfrågan. Vi odlar egna grönsaker och frukt!
Kurser i naturullspinning går att boka.

Skacködegården ligger på sjön Västra Silens västra sida, mittemot Dalslands kanal och Krokfors sluss. Vi välkomnar båtar och kanotister att lägga till vid vår strand för ett besök! Passa på att njuta av vår 65 hektar stora skog, här huserar många ovanliga blommor och fjärilar i det vilda. I skogen kan ni också se älg, rådjur, lodjur, bäver, ekorre, många fågelarter så som hök, hackspett, och uggla.

 

Vår strandkant är 450 meter lång med båtponton, badbrygga och grillplats. För den som önskar en tur på sjön finns en canadensare och en mindre fiskebåt att hyra.

 

Våra får med härligt lång ull går på betesmarker fyllda av vilda blommor, forntida växter och gräs. All ull som produceras här är helt fria från kemikalier!

Djuren är våra vänner, vi äter dem inte. Så snälla, förvänta er inga lammhamburgare!

 

I trädgården odlas grönsaker och frukt, så att vi kan erbjuda mat baserad på ekologiska produkter som också är vegetarisk. Här hos Skacködegården kan du åtnjuta ekologiskt bröd, frukt, juice och sylt på flera olika vis. Vi erbjuder även vegetariansk middag vid förfrågan, den är fantastiskt härlig, smakrik, nyttig, hemmagjord och självklart ekologisk.

 

Skacködegården är ett perfekt ställe att stanna upp på, ta det lugnt och varva ned. Ta långa sköna skogspromenader och njut av naturen. Passa på att fiska eller se bävern vid sjön. För de som vill ha lite mer fart under er vistelse finns, vandringsleder, kanoter, cykling eller varför inte passa på att hjälpa till på gården!

 

Vi har ofta hjälp under sommaren av unga personer från hela världen som kommer hit för att lära sig mer om ekologiskt jordbruk. Detta genom organisationen Opportunities in Organic Farming – (Wwoof).

 

 

Boende

 

Mjölhuset

Bo I vårt  timrade mjölhus som är 200 år gammalt, här förvarades mjölet förr i tiden. Det  finns en stämningsfull eldstad för värme. Ute finns en uteplats, där det är gott med plats att njuta av naturen med utsikt över fåren som betar i hagen, fruktträden, köksträdgården, som drar tankarna mot härliga måltider. Kanske har du fångat en fisk från sjön och tillagar den över öppen eld, medan solen sakta går ned. Plats för 4 personer.

 

Ensamresande

Om du reser ensam har vi en underbar liten stuga med vedspis med rum för just en person. Njut av lugnet, passa på att måla, skriva eller att bara vara!

 

Boende för grupper

På vårt gamla höloft kan vi erbjuda ett boende på en mycket enkel nivå. För t.ex. vandringsgrupper om 4-6 personer.

 

Välkomna!

Kontakt

Vårviks Stom, Skacködegården 2
66693, Gustavsfors