Jubileumsprogram 2018

Dalslands kanal jubilerar

Om eftermiddagen den 19 september 1868 stävade den nybyggda ångaren Laxen in mot Håverud. Ombord fanns Kung Carl XV med övriga kungafamiljen samt därtill ett stort följe prominenta gäster. Detta blev inledningen på en flera dagar lång kunglig färd på Dalslands kanal, utgörande den formella invigningen av detta långsträckta kanal- och sjö-system. Denna dag var det fest

och den kungliga glansen gav invigningen den feststämning som anstod detta omfattande och mycket viktiga byggprojekt.

I år är det 150 år sedan det begav sig och Dalslands kanal jubilerar. Jubileumsprogrammet är till brädden fyllt av aktiviteter och evenemang. Vi blickar tillbaka på åren som gått med utställningar och föredrag. Vi arrangerar tävlingar och lokala aktiviteter. Från tidiga våren till sena hösten pågår jubileumsåret.

Nedan finner Du vårt program. Vill du ha ett program i tryckt form finner du detta på turistbyråer, bibliotek och många andra platser i ”kanalkommunerna”. Ladda gärna hem vårt  Jubileumsprogram 2018  eller läs det online!

Observera att programmet kan ändras och kompletteras över tid. Håll dig därför uppdaterad här för att följa eventuella förändringar.

Välkommen att fira 150-åringen 2018.

Benny Ruus
Kanaldirektör