Kanotuthyrningsföretag

I sjösystemet Dalsland Nordmarken finns ett flertal kanotuthyrningsföretag. Många har lång erfarenhet av uthyrning och kan erbjuda såväl hyra av kanot och kajak som tillbehör och campingutrustning. Flera uthyrare erbjuder också transporter och hämtning efter avslutad paddeltur samt färdledare för den som är lite mindre erfaren eller önskar en extra utmaning.

Här finns ett hundratal lägerplatser med vindskydd, toaletter och ved. Lägerplatserna ligger på natursköna platser längs lämpliga kanotleder.

Inom sjösystemet finns Naturvärdar (DANO Crew) vars uppgift är att hjälpa och informera dig om t.ex. lämpliga turer eller intressanta sevärdheter. De upplyser också om restriktioner som exempelvis fågelskyddsområden och om det råder eldningsförbud. Naturvärdarna ansvarar även för underhåll och tillsyn av lägerplatserna. De kontrollerar om man har ett naturvårdskort och rätt till att nyttja servicen. Naturvårdskortet bekostar utbyggnad av lägerplatser, underhåll, ved, tillsyn, sophantering, naturvård samt ersättning till markägare som har upplåtit sin mark för lägerplatser. Naturvårdskortet köps online, på turistbyråerna eller hos lokala kanotuthyrare.

Mer information om sjösystemet Dalsland Nordmarken och var du kan köpa ditt Naturvårdskort hittar du på www.dalslandnordmarken.se