Cykla i Bengtsfors

Här hittar du en kort sammanställning av några förslag som tar dig runt vårt fina landskap på cykel. Mängder med stigar som erbjuder fin cykling av varierande svårighetsgrad och dessutom finns MTB-tävlingen Dalsland X-Country och Dalslands Gravel Race med start och målgång i Bengtsfors.

Tur 1 – Vårvik

25 km – Gustavsfors; Känsbyn; Vårvik; Galnäs; Kråkviken; Gustavsfors (länsväg 172 alt. Nordleden)

Tur 2 – Laxsjön

42 km – Bengtsfors; Billingsfors; Dals-Långed; Baldersnäs; Laxarby; Skåpakiosken; Bengtsfors

Tur 3 – Håbol

47 km – Bengtsfors – Dalslandsleden till Sannerud; Bön; Håbol Näs; Edsviken; Årbol; Bengtsfors

Tur 4 – Tisselskog

25 km – Bengtsfors; Billingsfors; Dals-Långed; Mustadsfors; Högsbyn; retur med DVVJ. Det går att ta med cykel på DVVJs rälsbuss, ring DVVJ och boka transport i förväg.

TUR 5 – Steneby

30 alt 40 km – Produktblad 

Kanalpasset

Stigsökarnas Kanalpasset som lämpar sig bäst att ta kontrollerna med cykel ca. 40 km

Dirtbana / downhill / BMX

Vid Långevi sportcenter i Bengtsfors ca. 400 m. 

Dalslandsleden

Hela leden omfattar 360 km med start och slut i Vänersborg. Den leder till Mellerud, Dals Långed, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda. Dalslandsleden är märkt med röda skyltar. Den ansluter Sverigeleden. Mellan Bengtsfors och Billingsfors går cykelleden på gamla järnvägsbanken längs Lelångbanan vid Dalslands kanal. 

MTB – Dalsland X-Country banor

Dalsland X-Country eller DXC, är ett motionslopp på mountainbike i Bengtsfors. Oavsett om du cykla långa eller korta banan kommer du att cykla längs många vackra sjöar och tjärn. Karta och beskrivning av DXC.

35 km & 57 km

Gravel Bike – Dalsland Gravel Race

Loppet var den 8 juni 2019 för första gången. Det är en utmanande sträckan på ca 70 och 140 km, som leder genom det vackra och varierade landskapet med Start och Mål i Bengtsfors. Kartor 

För att ladda ned GPX-fil och se detaljerad karta för 140 km vänligen klicka här och för 70 km vänligen klicka här och Produktblad.

Kontakt

Storgatan 8
666 30, Bengtsfors