Öjentorps Kök, Baldernäs Herrgård

Baldersnäs Herrgård - en oas i Dalsland. Baldersnäs ligger på en grönskande halvö i Laxsjön som ingår i Dalslands Kanal. Omgivningarna runt herrgården reflekterar menyn. Med hög ambition borgar vi på Öjentorps Kök för lustfyllda smaker och kvalitet in i minsta detalj.

Restaurangen

Våra hovmästare ser till att den förtrollande upplevelsen på Öjentorps Kök blir komplett. Det sprakar i spisen, borden är stilfullt dukade och det omsorgsfullt valda vinet håller perfekt temperatur. Restaurangen som är certifierad i Smaka på Västsverige och rekommenderad av White Guide serverar lokala specialitéer som tillsammans med säsongens råvaror tillagas i vårt högklassiska kök. Utsikten över parken gör måltiden till en upplevelse.

Njutning för alla sinnen

Omgivningarna runt herrgården reflekterar menyn. Med hög ambition borgar vi för lustfyllda smaker och kvalitet in i minsta detalj. Här har ni möjligheten att äta allt från enkla rätter till väl komponerade affärsmiddagar.
Allt inramat i en underbart lugn och skön miljö

På våra menyer hittar ni tolkningar av klassiska rätter lagade med passion och lekfullhet.

Vi serverar femrätters menyer från 495 kr
Menyerna varierar då de reflekterar säsongen och köket jobbar mycket med lokala råvaror.

Ring 0531-41213 för bokning

Välkommen till bords!

 

Baldersnäs Herrgård – en oas i Dalsland!

Baldersnäs ligger på en grönskande halvö i Laxsjön som ingår i Dalslands Kanal. Herrgårdens tvåhundraåriga historia har anor från de dalsländska järnbruken.
Här bodde bl a ”Kongen på Dal” och bruksherren Carl Fredrik Waern. Hans intresse för engelsk parkkultur präglar halvön än i dag. ”Gästvän, halvön som skön mot dig ler, bjuder dig sorgerna glömma”. som det står på latin på en berghäll invid tillfartsvägen.

Numera bjuder Baldersnäs sina besökare på ännu mer. Förutom den grönskande parken och de inbjudande omgivningarna arrangeras många olika aktiviteter. Stora evenemang med kända artister, utställningar, musikarrangemang, målarkurser mm. Här kan du även äta och bo i magnifik herrgårdsmiljö.

När du kommer hit förstår du varför Baldersnäs tillhör de i särklass populäraste resmålen i Dalsland.

Café Allé

Här finner ni goda bakverk och härliga mackor! Öppet sommartid samt under Slottsmässan under några dagar på hösten.

 

Varmt välkomna!

 

 

Kontakt

Baldersnäs 22
66010, Dals långed